FBI dorește să-l audieze pe Trump în cadrul anchetei privind tentativa de asasinat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
FBI încearcă să îl audieze pe fostul președinte Donald Trump în cadrul anchetei sale privind tentativa de asasinat, pentru a obține o declarație a victimei - o parte standard a anchetei, potrivit unui oficial american.

FBI a afirmat joi într-o declarație că anchetatorii continuă să examineze fragmente de gloanțe și alte dovezi în atacul asupra lui Trump la mitingul său din Pennsylvania din această lună. Agenția a considerat întotdeauna împușcăturile o tentativă de asasinare a fostului președinte.

Biroul a emis declarația ca o urmare la întrebările directorului FBI, Christopher Wray, făcută miercuri în Capitoliu, în care acesta a declarat că există încă "unele întrebări" cu privire la faptul dacă Trump a fost lovit de un glonț sau de un șrapnel.

"Există unele îndoieli cu privire la faptul dacă este sau nu un glonț sau un șrapnel care i-a lovit urechea", a declarat Wray. "Așa cum cred eu acum, nu știu dacă acel glonț, pe lângă faptul că a provocat rana, ar fi putut ajunge și în altă parte", a susținut acesta.

Întrebările cu privire la rana lui Trump au stârnit reacții politice negative

Întrebările cu privire la rana lui Trump au stârnit reacții politice negative.

Joi, Ronny Jackson, fostul medic de la Casa Albă și actual reprezentant republican, a reacționat la mărturia lui Wray într-o postare pe X, numind comentariile șefului FBI către legislatori "absolut iresponsabile" și "motivate politic" împotriva lui Trump.

"Puțina credibilitate care i-ar mai fi putut rămâne a DISPĂRUT după ce a sugerat imprudent că Trump ar fi putut să nu fie lovit de un glonț", a declarat Jackson, potrivit The Guardian.

Donald Trump a declarat că "a încasat un glonț pentru democrație" și l-a atacat pe Wray pe Truth Social în legătură cu mărturia sa.

"Nu era sticlă, nu era șrapnel. Spitalul a numit-o 'rană de glonț la ureche', și asta a fost. Nu e de mirare că FBI-ul, cândva celebru, a pierdut încrederea Americii!", a postat Trump.

De asemenea, campania a respins orice implicare contrară.

"Oricine crede această conspirație de rahat este fie deficient mintal, fie răspândește în mod deliberat minciuni din motive politice", a declarat consilierul lui Trump, Steven Cheung, pentru CNN.

În timpul audierii ample de miercuri din Camera Judiciară, Wray a împărtășit cu legislatorii noi detalii despre presupusul asasin al lui Trump, inclusiv faptul că acesta a căutat detalii despre împușcarea lui John F. Kennedy de pe laptopul său și a ridicat o dronă în zona din apropierea mitingului cu doar două ore înainte ca fostul președinte să urce pe scenă.

În ciuda criticilor ulterioare din partea anumitor republicani cu privire la concluziile neașteptate ale FBI, Wray a fost lăudat de reprezentanți din ambele partide politice pentru că a oferit noi informații cu privire la detaliile investigației asupra atacatorului. Aceste expresii bipartizane de apreciere au contrastat puternic cu mărturiile anterioare ale directorului de atunci al Serviciului Secret, Kimberly Cheatle, care a demisionat marți după ce democrații și republicanii au acuzat-o că le-a obstrucționat dreptul la informație și apărare, cerând demiterea sa, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel