Tăriceanu, mesaj înainte de summit: Vrem o Europă cu o singură viteză
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Tăriceanu
Tăriceanu
Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis un mesaj prim-miniștrilor și șefilor de stat europeni înainte de Summit-ul de la Sibiu, găzduit de preşedintele Klaus Iohannis. Mesajul a fost transmis pe pagina sa de Facebook. 

„Un moment important atât pentru viitorul României, cât și pentru viitorul proiectului european. Le urez bun venit tuturor prim-miniștrilor și șefilor de stat europeni și sper să aprecieze ospitalitatea românească! De asemenea, sper că discuțiile care vor avea loc să țină cont de ceea ce-și doresc românii în legătură cu viitorul nostru comun, și anume cetățenii europeni să fie tratați la fel cu ceilalți. Cred că e important să avem în vedere că românii nu-și doresc o Europă cu mai multe viteze, vrem o Europă cu o singură viteză, în care România să-și poată consolida statul de drept, instituțiile din domeniul justiției pentru că acesta e un element definitoriu pentru o țară liberă și democratică”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu.  

Summit-ul european transformă Sibiul în capitala politică a Europei. La eveniment vor participa cele mai importante personalităţi politice ale Uniunii Europene, care vor discuta probleme generale ale Uniunii. 

În ţara noastră, summit-ul este motiv de tensiuni între şeful statului şi şeful guvernului, din cauza participării la eveniment. Viorica Dăncilă s-a declarat dezamăgită de faptul că, deşi România deţine preşedinţia rotativă a Consiliului European prin primul ministru, ea nu a fost invitată la summit, în timp ce Klaus Iohannis i-a transmis că pentru cei care vor să vină la Sibiu să se distreze va fi organizat un concert în piaţa mare a oraşului, iar intrarea este liberă! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel