Statele Unite intenționează să trimită încă un sistem Patriot în Ucraina. Europa examinează, și ea, opțiunile
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Administrația președintelui american Joe Biden lucrează pentru a trimite o baterie suplimentară a sistemului de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina. Statele Unite și aliații săi încearcă să răspundă cererii țării pentru echipamente suplimentare de apărare antiaeriană pentru a respinge atacurile rusești în creștere.

Statele Unite iau în considerare furnizarea unui alt sistem de apărare antiaeriană Patriot Ucrainei pentru a întări apărarea aeriană, a relatat Bloomberg pe 15 mai, citând surse bine informate.

Statele Unite doresc să trimită o baterie împreună cu radare, au declarat sursele.

Aliații europeni ai Ucrainei lucrează și ei la planuri pentru a trimite Kievului sisteme de apărare antiaeriană suplimentare din stocurile lor, au adăugat sursele Bloomberg.

Bateria Patriot constă în radare și stații de comandă pentru detectarea, urmărirea și identificarea armelor inamice, lansatoarelor de rachete și vehiculelor de suport.

Finanțarea pentru noul sistem Patriot probabil va proveni din pachetul de ajutor de 61 miliarde de dolari aprobat recent de Congres, a adăugat Bloomberg.

Ajutorul acordat de SUA Ucrainei


După luni de întârziere, Camera Reprezentanților din SUA a aprobat în cele din urmă pe 20 aprilie o lege care oferă peste 60 de miliarde de dolari în sprijin pentru Ucraina.

Senatul SUA a aprobat, de asemenea, legea privind ajutorul pentru Ucraina pe 24 aprilie.

Președintele SUA, Joe Biden, a semnat legea în aceeași zi, adăugând că livrările vor începe "imediat, în câteva ore."

Pachetul de ajutor include muniție pentru sistemele de apărare antiaeriană, artilerie, sisteme de rachete și vehicule blindate, a adăugat el.

Noul pachet de ajutor pentru Ucraina ar trebui să dureze până la sfârșitul anului 2024, a declarat Casa Albă.

SUA au trimis în secret peste 100 de rachete ATACMS cu rază lungă către Ucraina în martie, a relatat The New York Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel