Kremlinul, acuzații la adresa Maiei Sandu. Ciolacu: Ea este singura soluţie europeană şi democratică pentru Republica Moldova. România o va ajuta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Premierul Marcel Ciolacu vorbit despre acuzațiile Moscovei la adresa Maiei Sandu, președintele Republicii Moldova.

"Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Republica Moldova. Nu există altă soluţie democratică decât Maia Sandu. România va ajuta Republica Moldova, fiindcă acolo sunt români, nu sunt altceva. Rusia nu va ataca. Este greu să îşi extindă frontul în acest moment domnul dictator Putin", a spus Marcel Ciolacu, la Digi 24.

Întrebat dacă, în momentul în care Republica Moldova este ameninţată, România se află în aceeași situație, premierul a punctat: "Face parte dintr-un joc, este un război hibrid, este normal să fie aceste ameninţări, dar există şi o logică militară. Dacă în Ucraina este un război armat, în Republica Moldova este un război hibrid."

Acuzațiile Rusiei

 

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, susține că politica Maiei Sandu este comparabilă cu experimentele celui de-al Treilea Reich, în ceea ce priveşte naţionalitatea şi limba oamenilor.

"Fontul ziarelor trebuia să corespundă tocmai acestei idei de arieni - arieni pur-sânge, ceea ce au inventat acolo: forma nasului, urechile, forma craniului, fruntea, amplasarea ochilor şi aşa mai departe. O categorisire clară a oamenilor", a declarat Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt spune că Maia Sandu "a rescris oamenii la propriu, fără să-i întrebe, din nou după un şablon - a pus şi încercuit trăsăturile care erau necesare, restul au fost tăiate, pictate şi aruncate".

Potrivit TASS, Maia Sandu a aprobat o hotărâre parlamentară privind schimbarea denumirii limbii de stat din moldovenească în română, în 2023.

"Într-o secundă, limba moldovenească, dintr-o lovitură de pix a guvernului Sandu, s-a transformat în limba română. Şi ce este aceasta decât elemente de genocid împotriva unui întreg popor?", a spus Zaharova, care o consideră pe Maia Sandu drept "un transmiţător al aceloraşi idei naziste, ideologii, viziuni filosofice, care sunt plătite de Occident", scrie digi24.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel