”Stațiunea cu cei mai buni aerosoli din anii 1970”. De ce a ales Ceaușescu această zonă
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Senatorul Marius Marinescu a spus de ce Nicolae Ceaușescu a ales stațiunea Neptun pentru construcția vilelor sale de protocol.

'Doresc să vă dezvălui ce am scris în cartea Palate, vile și cabane folosite de șefii de stat, bazată pe informațiile generalului Adrian Eugen Cristea, șeful securității lui Ceaușescu. Domnia sa declara că Nicolae Ceaușescu, atunci când a venit la putere, a dorit să înființeze o stațiune. Ceaușescu voia să i se construiască mai multe vile, pentru el și Biroul politic executiv, în zona cu cei mai buni aerosoli de pe litoralul Mării Negre.' a declarat Marinescu.

Cei mai buni aerosoli din anii 1970, la Neptun

'Medicii de specialitate au luat probe de apă și de aer de pe tot litoralul. Au ajuns la concluzia că în stațiunea Neptun sunt cei mai buni aerosoli fiindcă se îmbina pădurea Comorova cu Marea Neagră. Prin urmare, s-au construit vilele 'Lotus', 'Nufărul', 'Trandafirul' și 'Ghiocelul', precum și vila unde se organizau conferințele lui Ceaușescu cu șefii de stat. De exemplu, acolo s-a întâlnit cu Jimmy Carter în anul 1975. Acesta este motivul pentru care s-au construit vilele din Neptun, folosite și astăzi de mai mulți înalți demnitari ai statului.' a subliniat Marinescu.

'Vila 'Nufărul' este folosită de președinții României, actualmente de Klaus Iohannis. Vila 'Ghiocelu' este folosită de primul ministru, iar celelalte de către șefii celor două Camere din Parlament, de președintele ÎCCJ și președintele CCR. Tot ce v-am spus acum regăsiți detaliat în cartea pe care am scris-o  -  Palate, vile și cabane folosite de șefii de stat.' a concluzionat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

Ceaușescu nu a avut prieteni. Adrian Eugen Cristea, dezvăluiri despre viața privată a dictatorului: Există o mare excepție

Amintim faptul că Adrian Eugen Cristea, şefului Direcţiei a V-a a Securităţii, a făcut dezvăluiri, într-un interviu pentru DC NEWS publicat în anul 2019, despre viața privată a dictatorilor, direct din casa lui Nicolae Ceaușescu.

Adrian Eugen Cristea, un apropiat al Ceaușeștilor, spune că cei doi nu au avut niciodată prieteni și nu au primit vizite în casa lor din București. Cel care venea în fiecare dimineață să îl informeze pe dictator de situația din România și nu numai era Ioan Mihai Pacepa, generalul care a fugit în 1978 în Statele Unite ale Americii.

Există totuși o excepție...

„Ceaușescu și familia Ceaușescu nu au avut în viața lor prieteni. Nu au invitat și nu s-au dus la prieteni. A fost o excepție de câțiva ani. Până 1974 mai venea în vizită la ei soția lui Maurer (n.r. - Ion Gheorghe Maurer, importat lider comunist și fost premier al României care a jucat un rol cheie în alegerea lui Ceaușescu în funcția de secretar-general după moartea lui Gheorghe Gheorghiu Dej)”, a precizat Adrian Eugen Cristea, în exclusivitate pentru DC NEWS.

El a mai adăugat că soția lui Maurer venea în vizită până când s-au „stricat lucrurile, când Maurer și-a dat demisia. Ceaușescu obișnuia să aibă dimineața, pe la 8:30, 8:55, un vizitator care îl punea în temă cu ce se întâmpla pe plan politic inter și extern, acela era generalul Pacepa”, a mai precizat Adrian Eugen Cristea.

Senatorul Marius Marinescu a completat precizând că singurii prieteni ai lui Ceaușescu erau cei doi câini ai săi, Șarona și Corbu pe care îi luat peste tot cu el iar în timpul evenimentelor din 21 spre 22 decembrie 1989, cei doi câini se aflau alături de el în sediul CC.

Urmărește răspunsul complet despre viața privată a Ceaușeștilor:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel