Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 23 noi 2020 / 11:44
SONDAJ INSCOP. ȚARA în care românii au cea mai mare încredere. Nu e SUA
Românii au mare încredere într-o organizație importantă, potrivit unui sondaj INSCOP. Care sunt țările în care românii au cea mai mică încredere, afli în articol.

Potrivit unui sondaj INSCOP privind încrederea românilor în unele organizații internaționale și țări, România acordă o încredere deosebită Uniunii Europene. Astfel, 59,1% dintre români au încredere în UE, potrivit sondajului citat. Totodată, țara în care românii au cea mai mare încredere este Germania, 48,6% dintre respondenți au bifat acest răspuns. În Statele Unite ale Americii au încredere 45,5% dintre români, iar 42,1%, în Franța. Țările care au obținut cel mai mic scor în ceea ce privește încrederea respondenților sunt Rusia și China, cu un rezultat de 21,3% și respectiv 20,1%.

Sondajul a fost realizat în perioada 17-25 octombrie 2020 de INSCOP Research, volumul eșantionului multi-stratificat, probabilistic fiind de 1500 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,6%, la un grad de încredere de 95%.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro