Premierul polonez Donald Tusk, bolnav. Diagnosticul pus de medici: "Își va limita activitatea publică"
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Premierul polonez Donald Tuskeste nevoit să-și limiteze activitatea, după diagnosticul pus de medici.

Donald Tusk își va limita îndatoririle publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunțat joi biroul său.

"În următoarele zile, premierul Donald Tusk își va limita activitatea publică", a declarat biroul său într-o declarație postată pe platforma de socializare X. "Acest lucru este legat de diagnosticul de pneumonie, care necesită tratament".

Președintele Andrzej Duda a declarat că l-a invitat pe Tusk la discuții pe 1 mai despre Nuclear Sharing, adică posibilitatea ca arme nucleare din statele NATO să fie desfășurate în Polonia, potrivit Reuters. Duda și-a reiterat recent poziția potrivit căreia Polonia ar fi pregătită pentru o astfel de posibilitate, ceea ce l-a determinat pe Tusk să spună că ar dori o clarificare din partea președintelui. 

Ce este pneumonia

Pneumonia este o afecțiune a plămânilor caracterizată prin inflamație și umflături în țesutul pulmonar. Această inflamație poate fi cauzată de diverse microorganisme, cum ar fi bacterii, viruși, ciuperci sau paraziți, sau poate fi rezultatul altor condiții cum ar fi expunerea la substanțe iritante sau inhalarea unor lichide sau alimente.

Simptomele comune ale pneumoniei includ febră, tuse, dificultăți de respirație și dureri în piept. Tratamentul depinde de cauza specifică a pneumoniei și poate include antibiotice, antivirale sau alte medicamente, în funcție de agentul patogen implicat. Este important să se trateze prompt și corespunzător pneumonia pentru a preveni complicațiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel