SMURD și-a îmbogățit baza cu un elicopter tip EC 135
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
elic
elic

Ministerul Sănătății a contractat, până în 2014, șase elicoptere performante destinate SMURD, necesare în operațiunile de prim-ajutor din zonele greu accesibile. Primul din seria celor șase a fost predat, joi, Ministerului de Interne, cel care va asigura administrarea aparatului de zbor.

Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) va primi spre administrare toate cele șase aparate, cumpărate de Ministerul Sănătăţii, destinate misiunilor de salvare operate de SMURD.

Este vorba despre primul elicopter achiziţionat de Ministerul Sănătăţii şi care este destinat misiunilor de salvare operate de SMURD. Aparatul de zbor a fost predat spre administrare .

Primul elicopter tip EC 135 achiziționat va ajuta la degrevarea unuia dintre elicopterele MAI dotate pentru misiuni de salvare, operate în prezent de SMURD, a spus ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.

Prețul elicopterului, realizat în cinci luni, a fost de 26,3 milioane de lei, din care 22 de milioane de lei reprezintă contribuţia de la bugetul de stat, restul sumei fiind din venituri proprii/accize. este de tip EC 135, a fost  şi a costat. Acesta va deveni operaţional în prima parte a anului 2012.

În prezent, bazele din Târgu Mureş şi Bucureşti utilizează elicoptere achiziţionate de Ministerul Sănătăţii în perioada 2000-2004, iar cele de la Iaşi şi Timişoara-Arad utilizează elicopterele MAI, dotate cu echipamente medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel