Senatorul Șerban Nicolae cere demisia Liviei Stanciu, preşedintelui ÎCCJ: "Este o ruşine"
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Atac dur la adresa președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu. 

Senatorul PSD Şerban Nicolae o numeşte pe şefa ÎCCJ "o ruşine" pentru magistratură şi îi cere demisia.

"Îi cer public demisia din magistratură, nu numai din funcţia de la ÎCCJ, ci din magistratură", a declarat Şerban Nicolae, la Antena 3. Potrivit senatorului, Livia Stanciu s-a dovedit a fi un "individ abuziv".

Citește și: ȘANTAJ la ÎCCJ: Femeia acuzată că a şantajat-o pe Livia Stanciu, achitată definitiv

„Cei din sistemul ăsta corupt al lui Băsescu au crezut că scapă. (...) Poate vă amintiți, CSM a făcut o propunere Înaltei Curți, Băsescu a spus „nu", și CSM a acceptat, la acea vreme, un asemenea abuz și a propus pe cine a vrut Băsescu (n.r. – referindu-se la șefa ICCJ, Livia Stanciu). Această persoana este, din punctul meu de vedere, o rușine ca președinte a Înaltei Curți și aș vrea să îi cer demisia de urgență din magistratură. Din magistratură, nu din funcția de președinte a Înaltei Curți. Poate așa o să înțeleagă toți că, eu când vorbesc de încătușare abuzivă, nu mă refer la parlamentari și la politicieni. Repet, demisia urgentă. Cu toate riscurile. Vă dați seama că este o încrengătură aici. Îți stă mintea în loc", a declarat Șerban Nicolae la Antena 3.

Scandalul a pornit de la cazul femeii acuzate că a şantajat-o pe Livia Stanciu şi care a fost până la urmă achitată definitiv. Şefa ÎCCJ a acuzat-o pe Mariana Rarinca că i-ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii compromiţătoare. În timpul anchetei, Mariana Rarinca a petrecut 6 luni în arest preventiv. Joi, 21 mai, aceasta a fost achitată definitiv de Curtea de Apel Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel