Reglementarea Internetului și a inteligenței artificiale. Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec: Trebuie să încurajăm alfabetizarea media
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie de la Tara Winstead: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/viitor-robot-futurist-mana-8386358/
Fotografie de la Tara Winstead: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/viitor-robot-futurist-mana-8386358/
Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a vorbit, într-un interviu, printre alte subiecte, despre inteligența artificială.

Întrebată dacă este de părere că „suntem în momentul în care trebuie să reglementăm internetul și Inteligența Artificială”, ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a zis: „Nu sunt sigură dacă am o părere despre asta. Cred că trebuie să învăț mai multe despre Inteligența Artificială. Sunt multe în mass-media în aceste zile. Dar, cu siguranță, oricând există o nouă tehnologie, toți trebuie să aruncăm o privire atentă și să încercăm să înțelegem impactul.

Cred că încă avem de-a face cu impactul rețelelor sociale și capacitatea de a răspândi rapid dezinformarea.

Cred că toți trebuie să lucrăm împreună la aceste probleme. Știu că unele organizații analizează asta. UNESCO, de exemplu, a analizat problema, la fel Comisia Europeană. Cred că toți trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi soluții”.

„Dar, de asemenea, trebuie să încurajăm alfabetizarea media. Trebuie să investim mai mult. Și, apropo, permiteți-mi să menționez doar că, în ceea ce privește ceea ce face Ambasada SUA aici, investim în programe de sprijinire a alfabetizării media, pentru a sprijini jurnalismul independent, pentru a încerca să îmbunătățim peisajul mediatic.

Cred că anul trecut am investit aproximativ 330.000 de dolari în aproximativ 14 granturi pentru a sprijini mass-media independente, pentru a sprijini alfabetizarea media, pentru a combate dezinformarea. Deci, cred că fiecare dintre noi, dar și împreună, trebuie să facem mai mult.

De asemenea, vreau să menționez că USAID, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, reinvestește în mass-media independente. Colaborăm cu Centrul din Praga pentru a oferi granturi în Europa Centrală organizațiilor media pentru a ajuta la îmbunătățirea fluxurilor lor de venituri și la consolidarea calității mass-media.

Pentru că, așa cum cred că am menționat la început, una dintre provocările cu care se confruntă mass-media este pur și simplu provocarea economică și presiunile din mediul online”, a mai zis Kathleen Kavalec.

„Permiteți-mi, de asemenea, ca, din moment ce este Ziua Mondială a Libertății Presei, să salut jurnaliştii curajoşi din Ucraina care au avut relatări incredibile pentru a ne informa pe noi toți.

Din păcate, mai mulți jurnaliști și-au pierdut viața. Inima mea se îndreaptă spre ei și familiile lor, cu compasiune și condoleanțe, dar și cu recunoștință pentru curajul lor de a relata și de a ne aduce informații în acest moment întunecat al istoriei europene”, a mai spus ambasadoarea SUA în România într-un interviu pentru Europalibera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel