Rata de incidenţă COVID în Bucureşti a ajuns la 11,71 de cazuri la mia de locuitori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Pexels
Pexels
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, miercuri, în Bucureşti, de 11,71 de cazuri la mia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică. 

În ziua precedentă, incidenţa a fost de 11,03 cazuri la mia de locuitori. Rata de incidenţă COVID a crescut accentuat de la începutul acestui an şi până în prezent.

Astfel, dacă pe 1 ianuarie gradul de infectare cu SARS-CoV-2 era 0,72 cazuri la mia de locuitori, în 12 ianuarie a trecut de 3 (3,32), iar de atunci a crescut accelerat.

În 18 ianuarie incidenţa a ajuns la 6,15 şi a tot crescut, marţi înregistrându-se o rată de infectare de 11,03. Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie 2021 - 16,54 cazuri la mia de locuitori.

GCS bilanț, Covid-19. 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, date pentru 26 ianuarie 2022

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 94 decese. Nu au fost raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

VEZI ȘI: OMS: Următoarea variantă va fi mai contagioasă decât Omicron, întrebarea este dacă va fi mai mortală

Următoarea variantă de COVID-19 care va ajunge în atenţia lumii va fi mai contagioasă decât Omicron, dar adevărata întrebare la care oamenii de ştiinţă trebuie să răspundă este dacă va fi sau nu mai mortală, au declarat reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Aproximativ 21 de milioane de cazuri de COVID au fost raportate către OMS în cursul săptămânii trecute, stabilind un nou record mondial de cazuri săptămânale ca urmare a răspândirii Omicron, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri transmise în direct pe canalele de socializare ale organismului ONU, relatează CNBC.

„Următoarea variantă îngrijorătoare va fi mai abilă, iar ceea ce vrem să spunem prin aceasta este că va fi mai transmisibilă, deoarece va trebui să depăşească varianta care circulă în prezent", a spus Van Kerkhove. „Marea întrebare este dacă viitoarele variante vor fi sau nu mai grave", a adăugat ea.

Ea a avertizat că teoriile conform cărora virusul va continua să se trasforme în tulpini mai blânde sunt fără fundament.

„Nu există nicio garanţie în acest sens. Sperăm că aşa va fi, dar nu există nicio garanţie în acest sens şi nu putem miza pe acest lucru", a spus ea.

Mai mult, următoarea variantă a COVID ar putea, de asemenea, să eludeze protecţia oferită de vaccin

Pfizer şi BioNTech au început marţi să testeze un vaccin COVID care vizează în mod specific varianta Omicron, în timp ce cresc îngrijorările că vaccinurile actuale nu rezistă împotriva infecţiilor şi a formelor uşoare cauzate de tulpina descoperită în urmă cu puţin peste două luni.

Virusul va continua să evolueze înainte de a se stabiliza într-un tipar, a declarat Mike Ryan. El a spus că se speră că se va stabili la un nivel scăzut de transmitere, cu posibile epidemii ocazionale. Acesta ar putea deveni mai mult sezonier sau ar putea afecta doar grupurile vulnerabile, a precizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel