Răspuns de la Guvern legat de demisia lui Gabriel Biriș de la Finanțe
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, miercuri, că premierul Dacian Cioloș nu i-a cerut demisia secretarului de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Gabriel Biriș, după declarațiile acestuia referitoare la românii care nu înregistrează venituri. Dan Suciu a adăugat că în cazul menționat "nu se pune problema în termeni de demisie".

"Problema de formă (...) a sesizat-o și domnia sa (Gabriel Biriș - n. red), și-a cerut scuze pentru cei care au considerat că se simt jigniți de o anumită formulare. Dar tocmai această formulare din păcate a împiedicat să se înțeleagă exact despre ce e vorba pe fond în chestiunile legate de contribuțiile la asigurări de sănătate. E vorba de acel articol care într-adevăr are un caracter imperativ, dar nu l-a introdus guvernul acesta și nici măcar nu l-a luat în calcul până acum pentru că nu a fost la guvernare. Este din vară, asumat prin consens la nivelul Parlamentului. Sigur, e treaba guvernului de acum să clarifice aceste lucruri, dar nu putea un reprezentant al guvernului să aibă o altă interpretare a acestui articol, decât cea care rezultă din lege și asta este interpretarea care rezultă din lege", a precizat Suciu, într-o conferință de presă organizată la finalul ședinței Executivului, potrivit Agerpres.

Citește și: Laura Chiriac îi cere lui Dacian Cioloș să demită un membru al Guvernului

Secretarul de stat în ministerul de Finanțe Gabriel Biriș afirma, pe 3 ianuarie, într-un interviu, că persoanele care nu au realizat niciun venit timp de șase luni sundt obligate să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie pentru asigurarea de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel