Data publicării:

Coaliția IT condusă de Estonia și Luxemburg furnizează Ucrainei echipamente în valoare de 900.000 de euro

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Calculatorul AI care îți poate prezice moartea / Foto: Pixabay
Calculatorul AI care îți poate prezice moartea / Foto: Pixabay
Coaliția IT, o inițiativă condusă de Estonia și Luxemburg, a furnizat Ucrainei echipamente în valoare de 900.000 de euro.

Potrivit Ministerului Apărării al Ucrainei, aceasta este prima livrare care a intrat în Forțele Armate ale Ucrainei în cadrul coaliției IT. Laptopuri, monitoare și alte echipamente de comunicații în valoare de 900.000 de euro vor fi livrate departamentelor în viitorul apropiat. Achiziționarea eficientă și rapidă a avut loc datorită Agenției de Suport și Achiziții NATO.

"Echipamentele transferate vor îmbunătăți comunicarea și capacitatea de planificare a sarcinilor la nivel tactic. Acesta este unul dintre obiectivele noastre - să acoperim solicitările unităților de comunicații de la front. Sunt recunoscător partenerilor noștri pentru responsabilitatea și rapiditatea în luarea deciziilor", a declarat vice-ministrul Apărării pentru Transformări Digitale, Dezvoltare Digitală și Digitalizare, Kateryna Chernohorenko, notează Interfax Ucraina.

Coaliția IT este un grup special de state în cadrul Grupului de Contact al Apărării Ucrainei (formatul Ramstein), condus de Estonia și Luxemburg. Este axată pe furnizarea de suport Ministerului Apărării al Ucrainei și Forțelor Armate ale Ucrainei în domeniul IT, comunicațiilor și securității cibernetice. Coaliția a reușit deja să strângă contribuții financiare și materiale în valoare de peste 36 de milioane de euro. Se așteaptă contribuții de peste 23 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel