”Când ai ajuns în funcție, sentimentul este că ești Dumnezeu”. Problema e chiar din Constituție, atrage atenția Săftoiu: Diferența față de Germania
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ
foto ilustrativ
Cine este pe primul loc: cetățeanul sau statul? Răspunsul pare simplu și evident, iar dacă speranța era pusă în politicienii tineri, se pare că și aceasta moare repede. 

De ce statul este mai important decât cetățenii este problema ridicată de jurnalista Oana Stănciulescu în cadrul emisiunii #Rezist de la DCNews și DCNewsTV. 

Adriana Săftoiu, deopotrivă jurnalistă, expertă în comunicare și cunoscătoare, din experiență proprie, a politicii românești, a atras atenția, în primul rând, cu privire la Constituția României. Dacă tot ce trăim este politică și politica se raportează întru totul la Constituție, iată ce ne spune Constituția țării, după cum atrage atenția Adriana Săftoiu: ”Constituția României, în articolul întâi, definește statul, vorbește despre stat și abia în al doilea articol începe să spună ceva și despre cetățean. Dacă ne uităm la Constituția Germaniei, primul articol este despre cetățean și spune, cu aproximație, că statul german este obligat să-i asigure toate condițiile cetățeanului ca să fie împlinit”. 

”E o atitudine, când ai ajuns în funcție, sentimentul este că ești Dumnezeu și că tu, cetățeanul, ar trebui să deservești funcționarul public, nu invers. Aproape aș spune că e o cultură a politicianului român” este de părere Adriana Săftoiu, adăugând că această situație se întâlnește și-n cazul politicienilor tineri, care imediat adoptă mentalitatea veche. Conform acesteia, speranța în cazul celor nou-intrați în politică se stinge după aproximativ un an. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel