Data publicării:
Pui crocant în sos de portocale. Rețeta chinezească
Puiul crocant în sos de portocale este un adevărat deliciu. După o rețetă chinezască, acest preparat îți va cuceri papilele gustative. Iată cum se prepară.
Ingrediente
600 g piept de pui
2 ouă
100 g făină
ulei pentru prăjit
Sos
240 ml suc de portocale proaspăt stors (din 5-6 portocale)
3 linguri zahăr
1 lingură sos de soia
1 linguriţă ghimbir ras
1 linguriţă coajă de portocală rasă
1/2 linguriţă sare
1 lingură amidon
2 căţei usturoi
3 linguri apă
2 linguri ulei
Vezi și: Orez chinezesc. Rețeta ieftină și sățioasă. Cum se prepară
Cum se prepară
Taie pieptul de pui cubuleţe şi dă-l prin oul bătut, apoi prin făină şi prăjeşte-l în tigaie, în ulei încins. Scoate puiul pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie. Stoarce sucul de portocale şi rade coaja. Într-o cratiţă amestecă sucul de portocale cu zahărul şi lasă compoziţia pe foc până când îşi înjumătăţeşte volumul, potrivit retetepractice.ro.
După ce a scăzut, adaugă sosul de soia, zahărul, ghimbirul, coaja de portocale, usturoiul, amidonul dizolvat în apă şi sarea, apoi amestecă pentru a omogeniza. Adaugă puiul, amestecă şi lasă pe foc până când sosul se îngroaşă. Presară ceapă verde proaspăt tocată deasupra puiului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News