Ingrediente
600 g piept de pui
2 ouă
100 g făină
ulei pentru prăjit
Sos
240 ml suc de portocale proaspăt stors (din 5-6 portocale)
3 linguri zahăr
1 lingură sos de soia
1 linguriţă ghimbir ras
1 linguriţă coajă de portocală rasă
1/2 linguriţă sare
1 lingură amidon
2 căţei usturoi
3 linguri apă
2 linguri ulei
Vezi și: Orez chinezesc. Rețeta ieftină și sățioasă. Cum se prepară
Cum se prepară
Taie pieptul de pui cubuleţe şi dă-l prin oul bătut, apoi prin făină şi prăjeşte-l în tigaie, în ulei încins. Scoate puiul pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie. Stoarce sucul de portocale şi rade coaja. Într-o cratiţă amestecă sucul de portocale cu zahărul şi lasă compoziţia pe foc până când îşi înjumătăţeşte volumul, potrivit retetepractice.ro.
După ce a scăzut, adaugă sosul de soia, zahărul, ghimbirul, coaja de portocale, usturoiul, amidonul dizolvat în apă şi sarea, apoi amestecă pentru a omogeniza. Adaugă puiul, amestecă şi lasă pe foc până când sosul se îngroaşă. Presară ceapă verde proaspăt tocată deasupra puiului.