Scrambled eggs de post. Rețeta inedită de mic dejun
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Scrambled eggs de post? Sigur că da! Iată rețeta...

Pentru a face o versiune de "scrambled eggs" de post, poți folosi tofu în loc de ouă.

Ingrediente:

- 1 bucată de tofu (aproximativ 400g)
- 1 lingură de ulei de măsline sau de cocos
- 2 linguri de lapte vegetal (cum ar fi lapte de migdale sau de soia)
- 1/2 linguriță de turmeric (pentru culoare)
- sare și piper după gust
- opțional: legume (cum ar fi spanac, ciuperci, ceapă, ardei gras)

Cum se prepară

Scurge tofu-ul și presează-l ușor între două prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de apă. Încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu. Mărunțește tofu-ul cu mâna sau cu o furculiță pentru a obține o textură de ouă amestecate.

Adaugă tofu-ul mărunțit în tigaie și prăjește-l timp de 2-3 minute, amestecând din când în când. Adaugă laptele vegetal, turmericul, sarea și piperul și amestecă bine. Dacă folosești legume, adaugă-le acum și gătește-le împreună cu tofu-ul până când sunt moi.

Continuă gătirea timp de încă 2-3 minute sau până când tofu-ul este încălzit și a absorbit aromele.

Servește scramble eggs de post cald, alături de pâine prăjită sau de o salată proaspătă. Poți adăuga și alte condimente sau ierburi aromatice după gust, cum ar fi chives sau pătrunjel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel