Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Protest în București. Minerii ocupă Capitala

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp

Minerii şi energeticienii care au plecat, la începutul acestei săptămâni, în marş spre Bucureşti, pentru a protesta faţă de situaţia Complexului Energetic Oltenia (CEO), vor ajunge luni dimineaţă în Capitală, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (SNME), Dumitru Pârvulescu.

Potrivit sursei citate, în prezent, în marş, sunt aproximativ 100 de persoane. Duminică la prânz aceştia erau în apropiere de localitatea Titu, judeţul Dâmboviţa.

'Mai avem aproximativ 40 km până în Bucureşti. Aceasta este cea de-a şaptea zi de marş. Am primit aprobarea pentru marş în Capitală pentru circa 300 de persoane, vom avea o întâlnire în jurul prânzului cu reprezentaţi ai Guvernului', a spus duminică Pârvulescu. Aproximativ 50 de mineri şi energeticieni, angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO), au plecat, luni dimineaţa, pe jos, într-un marş de protest pe ruta Rovinari-Craiova-Bucureşti, în semn de nemulţumire faţă de indiferenţa autorităţilor naţionale cu privire la situaţia companiei şi a Sistemului Energetic Naţional. Pe traseu li s-au alăturat şi alţi colegi din Valea Jiului.

Participanţii la marş sunt angajaţi ai companiei energetice aflaţi în concediu sau în întrerupere de activitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel