Data actualizării:
Data publicării:

Rusia a atacat la limita țării noastre. A afectat clădiri de la un punct de trecere a frontierei cu România - Reuters

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Dronele rusești au atacat infrastructura portuară și stațiile electrice din Ucraina. 

Dronele rusești au atacat peste noapte infrastructura portuară din regiunea de sud a Ucrainei și  au avariat o instalație de cereale și clădiri de la un punct de trecere a frontierei cu România. Au tăiat și energia electrică pentru mii de oameni în regiunea Sumy de nord, au declarat oficialii, conform Reuters. 

Atacul a lovit districtul Izmail din Ucraina, lângă Dunăre, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper pe Telegram.

”Rusia continuă să poarte un război împotriva cerealelor și a securității alimentare globale”, a declarat Oleksiy Kuleba, viceprim-ministru pentru restaurare, pe Telegram, raportând daune la instalația de cereale și la clădirile administrative de la punctul de trecere Orlivka (Isaccea).

Traversarea a fost suspendată temporar din cauza atacului, a adăugat Kiper. Doi șoferi de camion, inclusiv un cetățean turc, au fost răniți, potrivit oficialilor.

Separat, atacul a lovit o substație electrică din nordul regiunii Sumy, avariind echipamentele, a anunțat Ministerul Energiei al Ucrainei pe Telegram. Operatorul de rețea din regiunea Sumy a declarat că atacul a dus la întreruperi de curent pentru peste 80.000 de consumatori.

Substațiile din regiunea centrală Cerkasy au rămas fără curent din cauza căderii resturilor de drone, a spus ministerul. Forțele aeriene ucrainene au declarat că au distrus 11 din cele 32 de drone de atac rusești lansate peste noapte.

Alte patru drone au părăsit spațiul aerian ucrainean în direcția Rusiei, iar 10 drone au fost pierdute în regiunile din nordul și centrul Ucrainei, ca urmare a contramăsurilor de război electronic, se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel