Protest exemplar: Ce fac locuitorii unei străzi pline de gropi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Stradă gropi
Stradă gropi

Peste 40 de persoane care locuiesc pe strada Sopor, situată la periferia orașului Cluj-Napoca, au ales o formă inedită de a protesta pentru gropile din carosabil. Oamenii revoltați, s-au adunat duminică şi au început să astupe gropile cu pietriş pe care l-au descărcat din căruţe şi dintr-o camionetă, într-o acţiune de "muncă voluntară şi protest civic".

Mihai Şerban, organizatorul acţiunii, spune că strada Sopor se află la o distanţă de patru kilometri de capătul unei linii de transport în comun din Cluj-Napoca, iar locuitorii plătesc taxe şi impozite la Primărie, dar nu sunt trataţi la fel ca alţi contribuabili.

"Răbdarea noastră a ajuns la ultima limită. Am hotărât să facem ceva: pentru noi şi apoi pentru a transmite un semnal Primăriei că trebuie să se ocupe şi de această comunitate de pe strada Sopor. Am decis să ne reparăm singuri strada, dacă autorităţile nu o fac, într-o acţiune de muncă voluntară şi protest civic. Am protestat prin muncă pentru că Primăria nu ne repară strada. Locuim la o distanţă de patru kilometri de capătul liniei de transport în comun de troleibuz din cartierul Gheorgheni, aparţinem de municipiul Cluj-Napoca şi plătim impozite şi taxe la fel ca alţi locuitori, dar nu suntem trataţi ca alţi contribuabili. Este inadmisibil ca această stradă de pământ să devină impracticabilă, să fie plină de gropi. Pentru şoferi este un adevărat calvar să circule", a afirmat Şerban, citat de Mediafax.

Pe strada Sopor locuiesc aproximativ 50 de familii.

Autoritățile promit remedierea situației

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, duminică, că strada Sopor va fi inclusă în programul de reabilitare şi asfaltare a municipalităţii după ce, în zonă, vor fi introduse utilităţile.

"Strada nu poate fi asfaltată până ce companiile din domeniu nu îşi finalizează propriile lucrări de introducere a utilităţilor. În prezent se lucrează la introducerea reţelei de apă. Întâi se introduc utilităţile, apoi se asfaltează strada. Primăria derulează lucrări de întreţinere a străzii Sopor cu material de umplere a gropilor, cilindrare şi tasare", a spus Buzatu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel