Prefectul Capitalei avertizează asupra apariției unor falși polițiști locali
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Prefectul-Capitalei-Mihai-Cristian-Atănăsoaiei
Prefectul-Capitalei-Mihai-Cristian-Atănăsoaiei

Cine se bucură de o plimbare prin Parcul Herăstrău sau prin Parcul Tineretului, nu se poate să nu fi admirat patrula călare a Poliției Locale. Caii masivi, ca și însemnele Poliției vizibile la cei care îi manevrează impun respectarea ordinii  publice. Dar ce se întâmplă când afli că persoanele care ar trebui să reprezinte autoritatea sunt, de fapt, falși angajați, ce folosesc ilegal uniforma și însemnele Poliție Locale?

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a solicitat Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti investigaţii cu privire la faptul că angajaţi ai unei societăţi purtau uniforma şi însemnele Poliţiei Locale.

Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti a făcut un control, în data de 25 noiembrie 2011, la SC FANDAX GROUP SRL din Capitală, firmă cu care Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti are încheiat un contract de colaborare. Firma a refuzat să pună la dispoziţia Inspectoratul Teritorial de Muncă acest contract, deși la punctele de campare a cailor din Parcul Tineretului (sector 4) şi din Parcul Herăstrău (sector 1), au fost identificate un număr de 13 persoane care îşi desfăşurau activitatea în baza unor contracte individuale de muncă încheiate cu respectiva societate susţine Prefectura Capitalei, într-un comunicat remis, vineri, agenţiei Mediafax.

Inspectorii de muncă au constatat că agenţii călare, cât și directorul adjunct, angajaţi ai acestei firme private, purtau uniformele şi însemnele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

"În afară de aspectele penale pe care le-ar putea ridica acest caz, este posibil ca angajaţi ai acestei firme private să fi aplicat sancţiuni cetăţenilor, neavând calitatea oficială în acest sens. Poliţia Capitalei va comunica opiniei publice rezultatele investigaţiei şi măsurile luate la finalizarea anchetei", a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel