Poliția Română, precizări privind locul unde a fost dus Mohammad Munaf
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Poliția Română a oferit, joi, o primă imagine cu Mohammad Munaf aflat în custodia Poliţiei Române, precizând, totdată că cetățeanul irakian condamnat la zece ani de închisoare pentru răpirea ziariștilor români  a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv.   

Într-un comunicat de presă, Inspectoratul General al Poliţiei Române precizează că "La această oră, Mohammad Munaf se află în custodia Poliţiei Române. Acesta a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române, pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoare emis pe numele său.

Acțiunea Poliției Române a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații și al altor instituții cu competențe în domeniu, interne și internaționale.

Persoana în cauză a fost condamnată la data de 24 aprilie 2008 de către magistraţii Curții de Apel Bucuresti - Secția I Penală la o pedeapsa privativă de libertate de 10 ani închisoare pentru acte de terorism săvârșite atât pe teritoriul țării cât și în afara acestuia, împotriva unor cetățeni români."

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: Mohammad Munaf a fost adus în România

Trei jurnalişti români, Marie Jeanne Ion, redactor-şef adjunct la Prima TV, cameramanul Sorin Dumitru Mişcoci, de la acelaşi post de televiziune, şi Eduard Ovidiu Ohanesian, reporter la cotidianul România Liberă, au fost daţi dispăruţi în seara zilei de 28 martie 2005, la Bagdad, împreună cu însoţitorul lor, Mohammad Munaf, cetăţean american de origine irakiană. Ei se aflau în capitala irakiană de aproximativ o săptămână pentru a realiza interviuri cu premierul irakian şi cu noul preşedinte al Irakului.

Criza ostaticilor din Irak a luat sfârşit la 22 mai 2005, când Administraţia Prezidenţială a anunţat că "cei trei cetăţeni români - Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Eduard Ohanesian - şi cetăţeanul american de origine irakiană Mohammad Munaf se află, începând cu ora 13.44, sub controlul autorităţilor române".

La data de 23 mai 2005, ziariştii români au fost aduşi în ţară, după 55 de zile de captivitate în Irak.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel