Peste o sută de milioane de europeni nu au utilizat niciodată internetul. Vezi pe ce loc este România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Aproximativ o treime din cele 500 de milioane de locuitori ai Uniunii Europene nu a utilizat niciodată internetul. Există o diferenţă clară între nordul Europei unde populaţia este mult mai dezvoltată din punct de vedere tehnologic şi sudul Europei unde populaţia este mai săracă.

Autor: Anca Murgoci

Mai mult de jumătate din populaţia României şi o parte din populaţia din Bulgaria, Grecia, Cipru sau Portugalia nu are acces la internet la domiciliu. Aceasta concluzie este furnizată de cifrele date de Eurostat. Un procent de 24% din populaţia Uniunii Europene cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani nu a avut niciodată acces la internet. Astfel, doar 45% din populaţia bulgară are acces la internet, comparativ cu Olanda în care 94% din populaţie are acces la internet. Alte ţări în care oamenii au acces la internet în proporţie de 90% sunt Luxemburg, Suedia, Danemarca. La polul opus se află mai mult de jumătate din populaţia României care nu a accesat niciodată o pagină de web.

Mai puţin de o treime din populaţia României nu are acces la o conexiune de mare viteză. Astfel, România ocupă ultimul loc în UE la acest capitol.

Potrivit www.20minutos.es, nici în Spania lucrurile nu stau prea bine, deşi tara are o economie mult mai dezvoltată decât România. Doar 64% din gospodării sunt conectate la internet, iar 39%  din populatie realizeaza cumpărături online. Comerţul online este înfloritor în Marea Britanie, Danemarca, Suedia. La polul opus se află din nou România şi Bulgaria cu un procent de 13% din populaţie care face cumpărături online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel