Orchestra Filarmonicii din Viena e propusă la Festivalul George Enescu. Romașcanu: Dacă lucrurile nu se repară, e posibil să nu mai avem colaborare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Guvernul României
Sursă foto: Guvernul României
Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a vorbit despre Filarmonica din Viena.

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a fost invitat la Antena 3 CNN, la emisiunea Decisiv, moderată de Cătălina Porumbel, Gina Vacariu și Mădălina Mihalache. Pe fondul discuției privitoare la faptul că Televiziunea Română va difuza concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, reprezentantul Executivului a precizat că, din cauza unei potențiale reacții negative a publicului din România se are în vedere ruperea colaborării cu filarmonica pentru Festivalul George Enescu din 2023:

„Filarmonica din Viena este propusă pentru Festivalul George Enescu de la anul, dar dacă lucrurile nu se vor repara, pe motiv de reacție a publicului e posibil să nu mai avem o colaborare cu dumnealor“, a spus Lucian Romașcanu/

„Deci este posibil să renunțați la Filarmonica de la Viena?“, a întrebat jurnalista Mădălina Mihalache.

„Este în discuție. Am vorbit cu maestrul Cristian Măcelaru și având în vedere o potențială reacție negativă în cadrul festivalului, putem să ne gândim la acest lucru. Nu o pun în termen de boicot, ci în termeni de protecție a mesajului artistic al festivalului. Poate fi o reacție negativă a publicului și de aceea ne gândim la acest lucru. Dar una-i una, alta-i alta, Strauss, Pușkin, Cehov, Mozart nu au legătură cu un guvern de la Viena“, a spus Lucian Romașcanu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Suprataxarea profiturilor companiilor de petrol și gaze. Ciuvică: Lovitură puternică OMV, dar dată pe mutește. Trebuiau să se laude cu inițiativa asta

TVR va difuza concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena

Televiziunea Română a anunțat ieri că va difuza Concertul de Anul Nou susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena. 

„Concertul face parte dintr-un pachet de programe achiziţionat de televiziunea publică de la European Broadcasting Union (EBU), în anul 2021“, a precizat TVR.

„Astfel, televiziunea publică continuă tradiția, începută acum peste 20 de ani, de a duce unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale din lume în casele tuturor românilor“, a mai transmis Televiziunea Română.

Interesul vine pe fondul unui boicot masiv al românilor față de Austria, după ce Guvernul de la Viena a refuzat accesul României în Spațiul Schengen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel