OMLETĂ spaniolă. Iese PUFOASĂ iar cașcavalul o face savuroasă. Este o bunătate!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă ai poftă de o omletă delicioasă, această rețetă spaniolă este fix ceea ce căutai. Iată cum se prepară.

 Ingrediente

 4 cartofi medii
 6 ouă
 1/2 ceapă
 4 felii şuncă
 8 felii caşcaval
 sare
 ulei de măsline

Vezi și: Flammkuchen, rețeta cu tradiție din Germania. Mai bună decât pizza clasică!

Cum se prepară

Într-o tigaie adâncă, încinge 3-4 linguri de ulei de măsline. Pune cartofii tăiaţi cubuleţe micuţe şi ceapa tăiată solzi mari. Presară puţină sare şi întoarce cartofii continuu pentru 10-15 minute, până când se înmoaie, potrivit retetepractice.ro.

Când cartofii devin moi, zdrobeşte-i cu lingura de lemn până ce obţii o consistenţă omogenă. Combină cartofii pasaţi cu ouăle şi sare după gust. Unge aceeaşi tigaie cu puţin ulei şi toarnă o treime din compoziţie, odată ce uleiul s-a încins. Întinde-o omogen, apoi aşază 4 felii de caşcaval, cele 4 de şuncă, apoi iar 4 felii de caşcaval. Deasupra toarnă restul compoziţiei şi repartizeaz-o omogen.

După cca 5 minute, când omleta a prins formă şi s-a rumenit pe partea de jos, întoarce-o folosind o farfurie, apoi pune-o la loc în tigaie, cu partea negătită în jos. Lasă omleta spaniolă la foc mediu pentru alte 5 minute şi scoate-o apoi pe farfurie şi serveşte-o imediat.

Vezi și: Ceapă cu ton. Rețeta italiană de Cipolle tonnate. Este delicioasă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel