Om-cheie din Guvernul Cioloș, legături neștiute cu Omar Hayssam
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Luminita Ortansa Constantin, la ora actuala consilier superior in Ministerul Culturii si Cultelor, se pare ca are o mare legatura cu afacerile lui Omar Hayssam.

Socanta dezvaluire a fost facuta in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti chiar de catre doamna consilier, care a declarat ca a fost partenera de afaceri a sirianului.

Astfel, prin intermediul firmei Valverde SRL, cu unic asociat Luminita Ortansa Constantin, patrimoniul Foresta Nehoiu a fost spoliat de 37 de hectare de teren. Firma Luminitei Ortansa Constantin l-a cumparat in 2001, cu 7,031 miliarde de lei, si l-a vandut in 2003, prin intermediul mamei sale in varsta de 72 de ani, cu 7,08 miliarde de lei, scrie Gândul.

Cu toate ca a recunoscut in fata judecatorilor ca toate semnaturile de pe contractul de vanzare-cumparare, imputerniciri si acte aditionale ii apartin, aceasta sustine ca nu le-a dat in fata notarului si nici nu a avut nici un fel de afaceri comerciale cu sirianul. De altfel, cele 500 de milioane de lei rezultate in urma tranzactiei de vanzare-cumparare a terenului SC Foresta Nehoiu nu se regasesc in declaratia de avere afisata pe site-ul Ministerului Culturii si Cultelor, unde Luminita Ortansa Constantin figureaza cu functia de consilier superior in dreptul "Directiei managementul resurselor umane, servicii deconcentrate, parteneriate". Este de remarcat faptul ca declaratia de avere a Luminitei Constantin nu a mai fost reactualizata din 2005, cand a sustinut ca singurul bun proprietate personala este un autoturism. La randul sau, AVAS a anuntat anul trecut, inainte de fuga lui Hayssam, ca intentioneaza sa recupereze de la acesta sumele cu care a fost spoliata Foresta Nehoiu. O parte din bani ar trebui recuperati chiar de la consilierul superior in Ministerul Culturii si Cultelor, care a vandut prin firma sa 36.929 de metri patrati de teren cu un beneficiu de 500 milioane de lei vechi. Contactata telefonic de ziarul Gandul, Luminita Ortansa Constantin a continuat sa sustina ca semnatura de pe actul de vanzare- cumparare a terenului de 37 de hectare nu ii apartine si ca nu a calcat pragul notarului pentru a cere autentificarea acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel