Oana Hăineală a ridicat pretențiile drept daune de la Lumea Justiției și Antena 3
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
oana
oana

Lumea Justiției și Antena 3 au avut, miercuri, la Judecătoria Cornetu primul termen în procesul intentat de președintele CSM, Oana Schmidt Hăineală. Președintele CSM a ridicat pretențiile de la 15.000 la 40.000 euro ca daune. Judecatorul s-a cerut afară din dosar pe motiv că e stagiar. Sunt suspiciuni de fals în aceast dosar, scrie  luju.ro.

Miercuri, la Judecătoria Cornetu, a avut loc primul termen în procesul în care Oana Hăineală a cerut daune de 15.000 euro și interzicerea publicării de articole la adresa ei pe subiectul Rita Branga (fost procuror condamnat definitiv pentru corupție). La acest prim termen, Oana Hăineală nu s-a prezentat, însa în locul ei a fost prezentă avocata.

Potrivit luju.ro, dosarul aflat la instanță era  nenumerotat, nelegat, cu fascicule care zburau din copertă, iar la dosar apare o fila cu datele complete de identificare a președintelui CSM, cu viza inițială de primire ștearsă cu pastă corectoare, iar alături aplicată o ștampila cu data de primire 19.07.2013.   "Am ridicat foaia în lumină și ne-am indignat observând că viza ștearsă cu pastă corectoare avea o dată de primire care începea cu nr. 2 și care apreciem noi că reprezenta data de 29 iulie", scrie cursa citată.

De asemenea, judecătorul desemnat pentru a judeca acest dosar a ridicat o excepție de nelegalitate deoarece acesta nu putea judeca deoarec este judecator stagiar și nu are voie potrivit legii să soluționeze asemenea cauze.

În acest timp, avocata Oanei Hăineala a declarat: „Clienta mea și-a majorat pretențiile de la 15.000, la 40.000 euro, întrucat pârâții au continuat campania de articole”. În acest sens, avocatul Antenei 3, Silviu Udangiu, a atras atenția instantei că majorarea daunelor cerute atrage declinarea competentei de la judecatorie, la tribunal.

În final, instanța a admis  „excepția nelegalei compuneri a completului de judecată invocată de către instanța din oficiu. Înaintează dosarul nr. 4745/1748/2013 președintelui instanței în vederea repartizării aleatorii”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel