Clotilde Armand, trimisă în judecată în dosarul în care procurorii o acuză că s-a numit singură manager într-un proiect anticorupție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimisă în judecată joi, 25 aprilie 2024, în dosarul în care procurorii o acuză că s-a numit singură manager într-un proiect anticorupție, obținând astfel venituri nejustificate din fonduri europene.

Potrivit acuzațiilor formulate de procurori, în perioada mai-august 2022, în calitate de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand ar fi emis patru dispoziții prin care și-ar fi majorat indemnizația lunară în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”. Aceste majorări ar fi condus la obținerea unor venituri suplimentare în valoare totală de 18.720 lei.

Conform rechizitoriului, în urma emiterii dispozițiilor, Clotilde Armand și-ar fi majorat indemnizația lunară pentru munca prestată în cadrul echipei de management a proiectului, beneficiind astfel de sume considerabile în contul personal, cu menționarea corespunzătoare a impozitelor și contribuțiilor care au fost reținute și transferate către bugetul de stat.

Clotilde Armand a declarat că respectă legea și are încredere în justiție, menționând că proiectul pe fonduri europene în care este implicată a fost finalizat cu succes și că au fost implementate măsuri anticorupție la Primăria Sectorului 1.

„Am deranjat niște interese, dar nu mă opresc”, a declarat Clotilde Armand în fața acuzațiilor aduse împotriva sa.

Este de remarcat că aceste evenimente survin în contextul în care Clotilde Armand și-a depus candidatura pentru un nou mandat în funcția de primar al Sectorului 1, alimentând astfel un cadru politic și juridic tensionat în mediul public.

Clotilde Armand a reacționat la acuzații printr-o postare pe Facebook:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel