O țară ar putea ajunge la 2,6 milioane de cazuri pe lună
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sunt preconizate peste 2,6 milioane de cazuri de COVID-19 pe lună, dacă măsurile vor fi relaxate. Iată unde se întâmplă.

Un grup științific indian a declarat că debutul iernii ar putea duce la o creștere semnificativă de până la 2,6 milioane de cazuri de coronavirus pe lună, dacă regulile de protecția vor fi relaxate. Totuși, comitetul național de urgență din India a declarat că țara a trecut de vârful pandemiei de COVID-19 și a prognozat că pandemia ar putea fi controlată până la începutul anului viitor, cu condiția respectării tuturor măsurilor de siguranță.

Grupul a subliniat că măsurile de protecție trebuie să continue. "Dacă se respectă protocoalele, pandemia poate fi controlată la începutul anului viitor, cu infecții active minime până la sfârșitul lunii februarie", au spus reprezentanții grupului. De asemenea, aceștia au prezis că numărul total de infecții în India, până la sfârșitul pandemiei, ar putea fi de aproximativ 10,6 milioane de cazuri.

India, a doua cea mai afectată țară după Statele Unite, a adăugat 55.722 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, ajungând la peste 7,5 milioane de cazuri, a declarat ministerul federal al sănătății. Cu tote acestea, dacă tendințele actuale se mențin, India va depăși numărul de infecții din SUA la începutul lunii viitoare. Între timp, India se pregătește pentru un val de cazuri de coronavirus în săptămânile următoare, cauzat de sezonul de vacanțe care urmează să înceapă, cu o economie eliberată de restricții, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel