Mitul despre efectul ciocolatei asupra nutriției a fost demontat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Potrivit pihologilor, ideea conform căreia anumite alimente ne ajută să ne simţim mai bine este doar un mit. Ei declară că starea noastră de spirit se îmbunătăţeşte în timp, indiferent ce anume vom mânca.

În cadrul unui studiu, voluntarii au ales anumite produse despre care credeau că îi vor ajuta să se simtă mai bine, de exemplu ciocolată sau îngheţată, potrivit livescience.com.

De asemenea, ei au ales şi unele alimente care nu credeau că le vor schimba starea de spirit.

Apoi, au vizionat un clip de 20 de minute, menit să le inducă stări negative, de exemplu tristeţe, furie sau teamă.

Subiecţii au notat cum se simţeau imediat după vizionare şi apoi 3 minute mai târziu, timp în care unii au mâncat produsele alese, alţii alimente neutre, iar alţii nu au mâncat nimic.

Citește și: Ciocolata, un aliment de care nu se va mai atinge nimeni

Experimentul a fost repetat de mai multe ori, astfel încât toţi voluntarii au primit alimentele preferate.

Cum era de așteptat, participanții au fost într-o dispoziție proastă imediat după vizionarea video, dar, trei minute mai târziu, starea de spirit a tuturor se îmbunătăţise, indiferent dacă mâncaseră sau nu.

Heather Scherschel Wagner, de la Universitatea din Minnesota, declară că toţi cercetătorii au fost surprinşi de rezultate. Concluzia a fost prezentată în cadrul unei conferinţe de specialitate.

Potrivit lui Wagner, timpul este cel care are un efect pozitiv asupra psihicului, nu hrana, care nu are rolul de a grăbi acest proces.

Prin urmare, refugiul persoanelor deprimate în consumul exagerat de alimente nesănătoase este un obicei nu doar nociv, ci şi inutil, pentru că nu are niciun efect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel