De ce nu ar trebui niciodată să stropești câinele cu apă, pe caniculă
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Credeai că-ți răcorești câinele atunci când îl stropești cu apă? Mai gândește-te!

În zile caniculare, când aerul devine irespirabil, proprietarii de câini sunt sfătuiți să nu își răcorească animalele de companie cu apă rece. Da, ați auzit bine!  Nu veți reduce disconfortul termic al animalului, ci mai mult rău faceți! Este și avertismentul pe care îl dau cei mai mulți experți autorizați în creșterea și îngrijirea animalelor de companie pe TikTok.

Un proprietar de labrador, cunoscut în online sub numele @buddy_the_brown_labrador, a publicat un videoclip viral în care explică de ce nu este indicat să stropești câinele cu apă în perioadele caniculare. Clipul a adunat peste 31.000 de aprecieri. „Nu ar trebui să stropiți niciodată câinele cu apă rece pentru a-l răcori. Îi vei face și mai mult rău”, spune proprietarul labradorului. „Acest lucru poate închide capilarele de sub piele, ceea ce duce la păstrarea căldurii în corpul câinelui, obținând efectul opus.”

@buddy_the_brown_labrador Part 1: Tips on how to cool your dog when it's too hot ???? and perhaps even more importantly what not to do ???? See part 2 ➡️ for more tips how to cool your dog when it's hot ????#dogsoftiktok #coolingtips #labrador #petlife #dogs #chocolatelabrador #fyp #dogtips #howto #coolyourdogdown #dogtipoftheday ♬ original sound - Buddy

În schimb, se recomandă răcorirea câinelui într-o piscină, deoarece aceștia își reglează temperatura corpului prin pernuțe și prin respirație.

Când să-ți plimbi câinele în zilele toride

Totodată, este recomandată schimbarea programului de plimbare pentru a evita perioadele cele mai călduroase ale zilei - ideal înainte de ora 7:00 dimineața și după ora 22:00 seara. „Ai aer condiționat? Grozav! Folosește-l. Doar asigură-te că patrupedul tău este complet înăuntru. Dacă devine prea cald în casă, mută câinele într-un loc mai răcoros”, se mai spune în videoclip.

Dacă totuși nu ai de ales și trebuie să îți scoți câinele la plimbare la orele amiezii, asigură-te că îl ghidezi să meargă pe la umbră, pe sub copaci și de preferat să calce pe pământ sau pe iarbă care nu se încinge atât de tare ca asfaltul. Doar câteva minute petrecute de blănos pe asfaltul încins poate să-i provoace arsuri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel