Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop: Salut promulgarea noului Cod al Muncii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul delegat pentru Dialog Social, senatorul PSD Liviu Marian Pop, salută promulgarea de către preşedintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii.

"Noul Cod al Muncii promulgat marţi de către preşedintele României Klaus Iohannis presupune în primul rând o abordare europeană corectă. Situaţia de pe piaţa muncii din România a suferit multiple schimbări în ultimii ani, iar din acest motiv se impuneau o serie de modificări care să facă faţă provocărilor generate de acestea. Totodată, prin modificările şi completările aduse Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, s-a avut în vedere eliminarea unor posibile discriminări între salariaţii temporari şi cei permanenţi care prestează acelaşi fel de muncă. Mai mult, o altă modificare vizează modul în care se stabileşte şi se efectuează concediul de odihnă", a declarat senatorul Liviu Marian Pop.

CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, pe FACEBOOK, promisiune făcută românilor după o lună de mandat - VIDEO

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 53/2003, Codul Muncii, a avut ca iniţiatori 60 de deputaţi şi senatori PSD, printre care și senatorul Liviu Marian Pop.

În luna decembrie 2014, Curtea Constituțională a României (CCR) a respins sesizarea PNL cu privire la unele prevederi ale Legii pentru modificarea și completarea Legii 53/2003 - Codul muncii.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Codului muncii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel