LEGEA ANTIFUMAT. 'Priveghi' inedit într-o cafenea din Sibiu, unde s-a adus un ultim omagiu fumatului
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Mai mulţi fumători din Sibiu, care s-au întâlnit marţi seara într-o cafenea, au aprins 200 de ţigări, pe care le-au înfipt asemeni lumânărilor, într-o coroană mortuară.

Pe aceasta au scris 'Un ultim omagiu fumatului', în semn de protest faţă de Legea antifumat. 'Priveghiul' fumatului - care, începând de miercuri, este interzis în localuri - a durat până când fumătorii au terminat ultimele ţigări. Coroana s-a putut vedea şi miercuri, atârnată de barul cafenelei din Sibiu, cunoscută ca loc de întâlnire al artiştilor din oraş.

'Ţinem coroana o zi - două, că este îndeajuns de cald, până se veştejeşte bradul. Angajaţii mei au pus coroana ca să se distreze, dar a fost o bună modalitate de reclamă. Pentru clienţii noştri, fumatul este o chestie gestuală. Eu nu mai fumez de doi ani de zile, dar nu îmi convine situaţia, şi nici clienţilor', a declarat, miercuri, Valentin Oltean, patronul cafenelei. Legea privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun - aşa-numita lege antifumat - a fost publicată în Monitorul Oficial la 1 februarie şi a intrat în vigoare miercuri .

Legea interzice fumatul în spaţiile publice închise, în spaţiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel