Klaus Iohannis a promulgat legea: Vizează toți românii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege controversată. 

Supermarketurile vor fi obligate ca 51% dintre produsele de la raft să fie româneşti după ce legea va fi publicată în Monitorul Oficial, potrivit Realitatea. Criticată de economiști și oameni de afaceri, legea era așteptată cu însetare de producătorii români. Atât criticii cât și susținătorii i-au trimis scrisori președintelui Klaus Iohannis. 

Legea care va obliga supermarketurile să se aprovizioneze cu produse românești în proporție de 51% va fi analizată de către Comisia Europeană pentru a verifica dacă respectă principiul liberei circulații a bunurilor.

Proiectul de lege prevede: "comercianții — persoane juridice autorizate au obligația ca pentru categoriile carne, ouă, fructe, legume, miere de albine, produse lactate și de panificație să achiziționeze aceste produse în proporție de cel puțin 51% din volum de marfă pe raft, corespunzător fiecărei categorii de produse, provenite din lanțul scurt de aprovizionare. Excepție fac comercianții cu o cifră de afacere de până la 2 milioane de euro, echivalentă în lei. Metodologia de desfășurare a acțiunilor privind lanțul scurt de aprovizionare se aprobă prin hotărâre de Guvern".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel