Data actualizării:
Data publicării:

Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea SUA la București, mesaj în limba română cu prilejul Zilei Independenței

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea SUA la București, mesaj în limba română cu prilejul Zilei Independenței / Foto: Captură video
Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea SUA la București, mesaj în limba română cu prilejul Zilei Independenței / Foto: Captură video
Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Independenței. Kathleen Ann Kavalec a vorbit în limba română.    

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a ținut un discurs miercuri, la recepţia de Ziua Independenţei. Ea a amintit că această misiune la Bucureşti a făcut-o să se întoarcă în România, după 15 ani. De altfel, mare parte din discursul său a fost rostit în limba română.

"Domnule președinte, domnule președinte al Senatului, domnule președinte al Camerei Deputaților, domnule prim-ministru, doamnelor și domnilor miniștri și parlamentari, excelențele voastre, dragi prieteni și parteneri, bună seara tuturor. (...) Sunt încântată să mă aflu din nou în București, după 15 ani, pentru a participa la o nouă sărbătoare a Zilei Independenței alături de prietenii noștri români care ne împărtășesc dragostea pentru libertate, respectul pentru demnitate umană și diversitate, dar și angajamentul nostru pentru pace, și securitate. Valorile democratice se află în inima parteneriatului nostru strategic, puternic și durabil.

"România și SUA își doresc să construiască societăți democratice"

România și Statele Unite ale Americii își doresc să construiască societăți democratice, mai inclusive și mai prospere, în care popoarele noastre și copiii noștri, și copiii lor, să poată înflori și să aibă succes. Aceste valori comune sunt motivul pentru care noi rămânem uniți împotriva atacului neprovocat și groaznic al Rusiei asupra Ucrainei. Împreună cu aliații din NATO oferim sprijin poporul ucrainean în aceste vremuri grele. Românii au primit cu brațele deschise, cu ceai și cozonac, milioane de refugiați ucraineni.

Guvernul României oferă Ucrainei un ajutor neprețuit. Generozitatea dumneavoastră este emoționantă și nu va fi uitată. Determinarea României de a fi alături de Ucraina și a partenerilor din NATO în apărarea democrației, a păcii internaționale și a securității este un model pentru noi toți. Agresiunea Rusiei demonstrează limpede de ce parteneriatul nostru strategic, tot mai puternic de 15 ani este atât de important pentru apărarea și rezistența noastră. Suntem recunoscători României pentru că găzduiește peste 3 mii de militari americani, alături de alte forțe ale aliaților, aici pe flancul estic al NATO. Această prezență nu doar ne permite să ne antrenăm împreună pentru a ne îmbunătăți capacitățile, dar ne și ajută să ne asigurăm că granițele României sunt securizate și că putem dormi mai liniștiți. Parteneriatul nostru este, de asemenea, construit în legături economice puternice între țările noastre, legături care au continuat să se dezvolte", a spus Kathleen Ann Kavalec, ambasadoare a Statelor Unite în România.

"De la George Enescu şi Maria Tănase, la Louis Armstrong şi Red Hot Chili Peppers..."

Ambasadoarea a vorbit și de legătura dintre cele două ţări, în mai multe domenii, inclusiv în IT şi a subliniat că "româna este a doua limbă vorbită în sucursalele companiei Microsoft din toată lumea".

"De la George Enescu şi Maria Tănase, la Louis Armstrong şi Red Hot Chili Peppers, ne-am bucurat de o serie întreagă se schimburi şi cooperare în domeniul artistic, al educaţiei şi al afacerilor, care s-au intensificat, în contextul în care lumea noastră a devenit mai interconectată ca niciodată", a arătat ea.

Recepţia de anul acesta este dedicată oraşului San Diego din California şi "aduce un omagiu istoriei, oamenilor şi diversităţii care au făcut ca Statele Unite ale Americii să devină democraţia vibrantă de azi".

În acest sens, în spaţiul dedicat evenimentului au fost expuse maşini simbolice pentru spiritul Californiei, plăci de surf şi un perete cu grafitti realizat de artişti români, relatează Agerpres.

"Astăzi, San Diego onorează moştenirea primilor săi locuitori, primind cu braţele deschise pe noii veniţi şi imigranţi din toată lumea, inclusiv din România", a spus ea, despre oraşul său natal.

Kathleen Kavalec a subliniat că în această zonă limba spaniolă este a doua limbă vorbită. "La fel ca San Diego, multe dintre oraşele noastre au denumiri spaniole. Iubim mâncarea mexicană, din care puteţi gusta şi dumneavoastră în această seară", a spus Kavalec.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel