Data publicării:

Întotdeauna e bine să ai bani cash în casă, spune un celebru economist. Dezvăluiri despre mega-investiția momentului, la îndemâna oricui

Autor: Irina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Deși la nivelul UE inflația scade, în România avem cea mai mare inflație a șasea lună la rând. Altfel spus, trăim scump. 

Dacă în urma scumpirilor în lanț din ultimii ani, ai reușit să pui deoparte bani, economisind, iată ce ai de făcut pentru a te ajuta să ai o supapă financiară în caz de nevoie. 

”Cea mai sigură metodă de economisire, din punctul meu de vedere, o reprezintă investiția în titlurile de stat pentru că îți aduc o dobândă foarte bună și, mai mult decât atât, câștigurile nu sunt impozitate precum se întâmplă la depozitele bancare. Într-adevăr, băncile oferă niște dobânzi din ce în ce mai bune raportate la inflație dar să nu uităm că toate aceste câștiguri sunt impozitate de statul român” consideră economistul Adrian Negrescu, care, nu o dată a vorbit despre acest aspect, despre cea mai sigură investiție, în titlurile de stat. 

Dincolo de acest aspect, el consideră că banii ar trebui păstrați în diferite variante, ”chiar și niște bani cash, măcar 1000 euro, dacă îți permiți acest lucru, pentru că, din păcate, în România, cash-ul contează foarte mult și în cazul unor probleme de sănătate sau de orice natură sunt dese cazuri în care folosirea cardului este absolut imposibilă. Poți altfel să îți faci un depozit bancar, să ai niște titluri de stat, practic să îți diversifici câștigurile astfel încât atunci când tragi linie să ai un profit măcar peste rata inflației care este de peste 5,2%”, arată DCBusiness

”Din păcate, în România sunt foarte multe locuri în care nu poți să plătești cu cardul în continuare iar în cazul în care, de exemplu, ai o situație de urgență, este nevoie să ai niște bani pentru zile negre. Nu mai vorbesc de situația unui blackout energetic în care bancomatele ar putea să nu mai funcționeze. Întotdeauna este bine să ai niște bani cash în casă, nu foarte mulți pentru că trebuie să nu uităm că se devalorizează” spune economistul. 

Investiția care a adus un câștig de 70%

”Legat de investițiile în metalele prețioase, aurul este o investiție profitabilă. Cei care au investit în aur au, în momentul de față, un câștig de peste 70%. Argintul este de asemenea foarte prețios din punct de vedere al câștigurilor, nu mai vorbesc de platină. Sfatul meu este ca atunci când faceți investiții în astfel de plasamente să nu cumpărați neapărat aur sau argint fizic pentru că va fi dificil să îl vindeți și probabil nu îl veți vinde la prețul pieței. Cel mai bine este să cumperi opțiuni, titluri legate de aceste metale prețioase, să vorbiți cu un broker specializat și să cumpărați niște titluri virtuale care sunt legate de evoluția acestor metale prețioase”, a mai declarat Adrian Negrescu pentru DCBusiness.

Prețul aurului a crescut cu peste 100 de lei din august 2023 până astăzi. Citește aici: CURS BNR 4 octombrie pentru weekend și luni. Ultimele informații de la Banca Națională despre Leu, Euro, Dolar și Liră. Prețul uriaș al aurului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel