Data publicării:

Funcțiile de top pe care le-ar putea primi drept recompensă consilierii lui Klaus Iohannis. Posturi la BNR, CNA, dar și ambasade

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Consilierii președintelui Klaus Iohannis ar urma să obțină funcții de top înainte ca acesta să plece de la Palatul Cotroceni.

VEZI ȘI: Daniel Fenechiu răspunde acuzațiilor din PNL că a primit legea ”Iohannis - senator” de la un consilier prezidențial

Mandatul președintelui Klaus Iohannis se termină în 20 decembrie 2024, iar pentru consilierii acestuia ar fi fost pregătite deja mai multe funcții de top. Printre instituțiile în care ar urma să ajungă cei care l-au consiliat în acest mandat pe Klaus Iohannis se numără Banca Națională a României, Consiliul Național al Audiovizualului, dar și ambasade. Totodată surse politice ar fi declarat că se poartă discuții și pentru lista PNL de la parlamentare, scrie Hot News.

VEZI ȘI: Iohannis, împărat până la capăt în parlament. Sunt vehiculate mai multe nume ale apropiaților. Chirieac, analiză

Astfel, potrivit sursei citate, consilierul prezidențial Cosmin Marinescu de la Departamentul Economic și Social ar urma să fie susținut de PNL pentru un post în conducerea Băncii Naționale. Acesta a fost votat, vineri, de Biroul Politic Național al PNL ca propunere pentru Consiliul de Administrație al BNR alături de parlamentarii Alexandru Nazare și Roberta Anastase, iar dacă lucrurile vor merge conform planului, acesta ar putea ajunge viceguvernator, potrivit unor surse din conducerea PNL, menționează sursa citată.

Cine ajunge la CNA

Daniela Bârsan, consilierul prezidențial care conduce Departamentul de Comunicare Publică, ar putea fi propusă de Klaus Iohannis pentru un post în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). Daniela Bârsan a fost în trecută șefă a Biroului de Presă al PNL. Ea a devenit consilier de stat în Administrația Prezidențială în aprilie 2015, iar din 23 decembrie 2019 a fost numită în funcția de consilier prezidențial.

Propunerea ar fi fost deja trimisă Parlamentului, în contextul în care locul de la CNA rămâne vacant pentru că mandatul de șase ani al Cristinei Pocora, propusă de Klaus Iohannis în 2018, expiră.

Totuși, alte surse susțin că Dan Bica ar putea fi din partea PNL la Consiliul Național al Audiovizualului.

VEZI ȘI: Odiseea candidaturii lui Iohannis. Chirieac semnalează o trăsătură importantă de caracter a președintelui României

Sergiu Nistor, consilier prezidențial pentru Cultură, Culte și minorități naționale, va deveni ambasador în Letonia, după expirarea mandatului lui Klaus Iohannis. Propunerea sa a avansată de Ministerul de Externe, condus de fostul consilier al președintelui Klaus Iohannis și a fost votată de Parlament pe 17 septembrie. Al doilea consilier prezidențial votat de Parlament este George Gabriel Bologan, Departamentul de Politică Externă. Acesta va fi trimis ambasador la Sfântul Scaun și Malta. Cine dintre oamenii președintelui va ajunge la BNR deocamdată rămâne un mister.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel