Jurnalist arădean, lovit cu bâta de un muncitor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Adriana Nicolau
WhatsApp
Un jurnalist al presei locale din Arad a fost lovit cu bâta de un muncitor. 

Tânărul jurnalist a fost snopit în bătaie pentru că făcea poze pe șantier, deși acesta avea aprobare de la șeful de șantier.

După ce și-a terminat treaba, a fost anunțat că mașina, cu care jurnalistul a sosit, blochează un utilaj care trebuia să stropească cu apă nisipul de la intrarea de pe centură spre pasaj dinspre Micălaca. 

Muncitorul nervos a rupt ecusonul jurnalistului, dar și vesta reflectorizantă cu însemnele MEDIA. Apoi, agresorul, care avea o bâtă din lemn de aproximativ un metru, a început să îl lovească. Potrivit presei locale, jurnalistul nu a răspuns violențelor bărbatului înarmat cu o bâtă și a încercat doar să se apere de lovituri

Jurnalistul a încercat să îi explice că va pleca și că îi pare rău, dar și că este din presă și a făcut o documentare. A urmat actul de violență prin care, în mod inexplicabil, muncitorul a rupt vesta și ecusonul cu o smucitură violentă și a început să dea cu bâta, cu mâna liberă și picioarele în jurnalist. Acesta, pentru a se feri de loviturile dirijate spre cap, s-a apropiat foarte mult de muncitor. A fost lovit în obraz și în mâna stângă, în încercarea de a se apăra.

În urma apelului jurnalistului la numărul unic de urgență 112, un chipaj al jandarmeriei a sosit la fața locului. După sosirea jandarmilor, muncitoul a aruncat bâta din mână și a declarat că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Acesta a dat vina pe faptul că este cu nervii la pământ și că este foarte stresat.

[citeste si]

Până la urmă, jurnalistul a ales să nu meargă în instanță cu acest caz, ci muncitorului să îi fie aplicată o amendă contravențională, doar pentru ca astfel de violențe reprobabile să nu se mai întâmple.

„Persoana recalcitrantă a primit o sancțiune contavențională conform Legii 61, în valoare de 200 de lei, pentru provocarea scandalului”, a declarat Daniel Monoranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel