Irina Rimes, scandal monstru. ”Nu o spun, ci ȚIP: NOI NU O VREM ALĂTURI DE BRÂNCUȘI!”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Oamenii de cultură s-au revoltat când au aflat că Irina Rimes a fost aleasă pentru a-l promova pe Constantin Brâncuși.

Printre ei s-a numărat și Maria Grigoriță, o artistă care a inițiat o petiție pentru a cere Ministrului Culturii să nu mai promoveze non-cultura. 

”Persoana aleasă să reprezinte valoarea unui artist de anvergura lui Brâncuși este o greșeală imensă și aduce prejudicii culturii naționale. Ba chiar este o RUȘINE prin discursul său, in mod evident lipsit de argumente solide care să confirme aderarea Irinei Rimes la valorile care l-au consacrat pe MARELE ARTIST, atât prin discursul dezolant, cât și prin prezența ei pe scena publică.

Nu comentez calitatea actului artistic al Irinei Rimes, spun doar, si sper să fiu vocea colegilor mei, a oamenilor de artă, și a oricărui om de bun-simț din țară și de pretutindeni care nu și- a pierdut rațiunea într-o țară unde cultura e aproape inexistentă, și nu spun- ci țip - NOI NU O VREM PE IRINA RIMES ALĂTURI DE BRÂNCUȘI!!!

AȘADAR, Domnule Ministru al Culturii, in calitate de artist plastic, absolventă a unei Universități de Artă, vă solicit să vă reconsiderați opțiunea și să alegeți, de data aceasta, pe oricine altcineva care are de adaugat valoare prin cunoașterea, studiile sau practica sa, sau care cel puțin provine din lumea culturală / a artei vizuale, dar alegeți drept.

Vă ROG INSISTENT SA VA OPRITI DIN PROMOVAREA NON-VALORILOR, A INCULTURII SI A PROSTIEI CARE VA PREJUDICIAZA IMAGINEA IMPLICIT SI ADAUGĂ INCA O TARĂ LA CULTURA NOASTRĂ SI-AȘA MULT INCERCATĂ.

Va adresez si cateva intrebari la care astept raspuns.

1. Ce a facut fata asta să merite acest titlu de Ambasador Onorific?

2. Cu ce este ea reprezentativă pentru generația noastră?

3. Spuneți-mi, vă rog, numele a 5 lucrări ale lui Constantin Brâncuși”, se arată în textul petiției petitieonline.com/noi_nu_o_vrem_pe_irina_rimes_alturi_de_brancui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel