Iohannis, scrisoare refuz miniștri. Dăncilă: Nu ratează nicio ocazie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis
Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut prima reacție după ce președintele României, Klaus Iohannis, a trimis scrisoarea prin care motivează refuzul celor trei miniștri. Totodată, în declarația susținută miercuri, președintele susține că Nicolicea, Oana Florea și Liviu Tit Brăiloiu nu au experință pentru funcția în care au fost propuși. 

""Am văzut declaraţiile domnului Iohannis. Am primit refuzul. Aşa cum mă aşteptam, refuzul este bazat pe oportunitate, şi oportunitatea este a primului ministru, şi nu pe legalitate. Cred că trebuie să înţeleagă că fiecare avem anumite atribuţii şi că trebuie să ne încadrăm în aceste atribuţii.

Cred că trebuie să înțeleagă că fiecare competențele care ne revin în funcțiile pe care le avem.

Eu cred că această motivare trebuia să fie pe legalitate și nu pe oportunitate. Responsabilitatea miniștrilor este a primului ministru, nu a președintelui. L-am văzut pe domnul președinte că nu ratează nicio ocazie să pună la colț Guvernul României. Mă așteptam ca președintele să laude creșterea economică de 5% a României. Cred că această abordare ar fi fost benefică pentru România.", a spus Viorica Dăncilă.

Vezi și: Iohannis, declarații. PSD, reacție: Asta este știrea zilei! Avantaj PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel