Prima ședință PSD - PNL, după valul de atacuri din ultima perioadă. Despre ce vor discuta liderii celor două partide
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea
Luni, 22 iulie 2024, începând cu ora 16:00, PSD și PNL se întrunesc într-o ședință.

Liderii Partidului Social Democrat și ai Partidului Național Liberal se reunesc, luni, 22 iulie 2024, începând cu ora 16:00, pentru prima dată în ultimele două săptămânii și după mai multe atacuri reciproce.

Discuțiile se vor concentra pe problemele energetice din ultima perioadă, dar și pe prognozele pesimiste privind creșterea deficitului bugetar, prognozat de Comisia Europeană la 6.9% din PIB.

Nicolae Ciucă, președintele PNL, și-a anunțat intenția de a candidat la alegerile prezidențiale, în timp ce Partidul Social Democrat își va alege conducerea pe 24 august, la Congres, și va desemna un candidat pentru alegerile prezidențiale din acest an.

„Vreţi să vă dau o ştire? (…) În momentul de faţă, sigur, ar trebui să am o decizie a partidului, să am o decizie în Consiliul Naţional, dar în momentul de faţă –  dacă tot aţi venit până la Washington şi suntem aici, în această vâltoare a tot ceea ce se întâmplă şi în Statele Unite şi în România – voi candida pentru că sunt preşedintele Partidului Naţional Liberal, dar, înainte de toate, trebuie să obţin aprobarea partidului şi de aceea, în perioada imediat următoare, ca să nu mai lăsăm loc la discuţii, voi merge în toate filialele PNL să îmi câştig încrederea şi votul de la Partidul Naţional Liberal“, a spus, săptămâna trecută, la Antena 3 CNN, liderul liberal Nicolae Ciucă.

De cealaltă parte, premierul Marcel Ciolacu a luat în râs anunțul președintelui PNL, precizând că el nu va face anunțul candidaturii la alegerile prezidențiale atunci când va merge în SUA.

„Cu certitudine nu când mă duc la Washington. Când am văzut prima oară am crezut că s-a înscris la conferinţa democraţilor în acest pentru înlocuirea preşedintelui Biden. Dacă va fi nevoie de acest anunţ, o să-l fac cu certitudine în România“, a zis Ciolacu.

„Asta înseamnă că undeva deranjează şi faptul că au început deja aceste ironii care sunt nesemnificative, sunt chestii mici, pentru mine, nu este prima dată ,nu este nici ultima dat, ca atare orice astfel de abordare este una din care trebuie să înţelegem că a început campania şi competiţia electorală, motiv pentru care mergem înainte“, a spus Nicolae Ciucă despre ironiile colegului său de coaliție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel