Imagini cu o frumoasă pisică sălbatică, filmată în timp ce se plimbă agale. Cu ce e diferită de pisica domestică - Video în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Facebook Romsilva
Foto: Captură video Facebook Romsilva
Vezi în articol imagini cu o pisică sălbatică care se plimbă prin Parcul Național Semenic.

Romsilva a publicat imagini cu o pisică sălbatică, surprinsă în timp ce se plimba prin Parcul Național Semenic.

"O frumoasă pisică sălbatică se plimbă agale prin Parcul Național Semenic - Cheile Carașului, fiind filmată de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului național.

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează mai mult noaptea, hrănindu-se cu mamifere mici şi păsări. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri.

De ce e diferită de pisica domestică

Chiar dacă seamănă cu pisica domestică, pisica sălbatică are, întotdeauna, fondul cenușiu tigrat cu dungi negre, deosebindu-se de pisica domestică prin mărime, părul mai lung, forma cozii și forma petelor de pe coatele picioarelor. Coada este cilindrică si groasă pana la vârf, prezentând 4-8 inele, din ce în ce mai estompate, care devin incomplete spre baza cozii. Dimorfismul sexual nu este evident.

Parcul Național Semenic - Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

În Parcul Național Semenic - Cheile Carașului se regăsește Rezervația Naturală Izvoarele Nerei, care este și sit UNESCO, pădurea de fag cu o vârstă medie de circa 350 de ani și cu suprafața de 4.667 hectare fiind cea mai întinsă și compactă pădure de fag din întreaga Europă", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel