Drumul de la atracție la relație. Psihologul Radu Leca, despre prietenia dintre un bărbat și o femeie /video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Într-o societate în care relațiile dintre sexe sunt adesea scrutate și interpretate în diverse moduri, întrebarea cu privire la posibilitatea existenței unei prietenii sincere între un bărbat și o femeie continuă să fie un subiect de dezbatere și reflecție. Cu toate acestea, perspectiva oferită de Radu Leca, terapeut și analist psihologic, la "Ultrapsihologie", aduce o nouă nuanță în această discuție, aruncând o lumină asupra complexității acestui fenomen.

Conform lui Leca, prietenia între sexe este posibilă doar atunci când există atracție sexuală. Această afirmație curajoasă și directă nu este doar o observație simplă, ci reflectă o înțelegere profundă a dinamicii interpersonale: "Din punctul meu de vedere, al terapeutului, al bărbatului, al tatălui, nu se pune problema ca un bărbat și o femeie să stea în aceeași cameră, să împartă aceleași gânduri, care au o legătură cu prezentul, cu viitorul, fără să existe noțiunea de atracție". 

Argumentul său este sprijinit de concepția că gândirea bărbatului este influențată de dorința de a fi atras de acea femeie pentru a o considera prietenă. Pe de altă parte, femeile pot vedea această relație ca pe un "backup", ca o sursă de sprijin și confort în cazul unor evenimente nefericite în relațiile lor romantice. Psihologul spune că "Gândirea bărbatului e că dacă-l atrage tipa, poate să îi fie prietenă. Femeia spune așa: dacă divorțez sau dacă termin relația, am backup. Vali e lângă mine aici, tot timpul". 

Cu toate acestea, Leca subliniază că atracția nu trebuie neapărat să ducă la un act sexual și că, chiar și atunci când aceasta este prezentă, prietenia poate fi menținută fără ca acest lucru să devină inevitabil: "Oficial îi spune prietenul ei cel mai bun, dar e atrasă de el foarte mult. Pot sta mult unul lângă celălalt și actul sexual să nu se întâmple, dar atracția există". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel