Germania: un farmacist a diluat medicamentele bolnavilor de cancer
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un farmacist german a diluat medicamentele a peste 1.000 de oameni bolnavi de cancer, pentru a câștiga mai mulți bani.

Potrivit Deutsche Welle, un farmacist german este acuzat că a diluat medicamentele a peste 1.000 de oameni bolnavi de cancer pentru a avea câștiguri mai mari.

Procesul bărbatului a început astăzi, după ce acuzațiile au șocat întreaga țară. Acest scandal este printre cele mai mari din industria medicală a Germaniei din ultimele decenii.

Farmacistul  în vârstă de 47 de ani este acuzat că a diluat medicamentele a peste 1.000 de oameni care sufereau de cancer, în perioada 2012-2016, punând în pericol viața a peste 1.000 de bolnavi de cancer și încălcând legea produselor medicale din Germania. Acesta este vizat de 27 de capete de acuzare de tentativă de vătămare corporală, precum și fraudă.

[citeste si]


De asemenea, acuzarea susține că bărbatul, care a lucrat la una dintre companiile farmaceutice din orașul Bottrop, cerea decontarea medicamentelor caselor de asigurări, însă valoarea acestora era mai scăzută, deoarece el nu folosea toate ingredientele necesare. Astfel, el ar provocat o pagubă de 56 de milioane de euro companiilor de asigurări, în cele 59 de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel