Satul Krynky din Ucraina a fost ras de pe fața Pământului. Soldații Kievului continuă să reziste pe malul stâng al Niprului, printre ruine / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Captură X
Foto: Captură X
Capul de pod ucrainean din satul Krynky, pe malul stâng al râului Nipru, continuă să reziste, în ciuda faptului că bombardamentele l-au ras de pe suprafața Pământului.

Toamna trecută, forțele ucrainene și-au stabilit un cap de pod pe malul stâng al râului Nipru, în satul Krynky, după o contraofensivă reușită în regiunea Herson și alungarea rușilor de pe malul drept al Niprului.

De atunci, soldații Kievului au rezistat cu eroism în Krynky, în timp ce localitatea a fost bombardată și atacată cu regularitate de militari ruși și blindate ale armatei Kremlinului.

În prezent, abia se mai observă locurile în care au fost case, terenul fiind aproape nivelat de șenilatele angrenate în lupte. Din cauza saturației de umiditate, craterele provocate de bombardamente sunt pline cu apă, iar din copacii care odinioară înverzeau în această perioadă nu au mai rămas decât niște cioate înnegrite de nenumăratele incendii din zonă.

Forțele armate ucrainene continuă însă să reziste și să mențină capul de pod din Krynky, în speranța că într-o zi vor putea avea imboldul necesar pentru a împinge militarii ruși către sud.

Pe 23 aprilie, Brigada 35 Marină a Ucrainei a transmis un videoclip în care a anunțat că în partea de nord-vest a satului Kozachi Laheri, lângă Krynky, a fost arborat steagul Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel