Fraudă electorală: o angajată din primărie a furat un buletin de vot
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Poliţia a descins la primăria din Târgu Neamţ unde se pare că o angajată de la Registratură ar fi furat un buletin de vot. Se pare că femeia a luat buletinul pentru a-l multiplica ulterior. Ea poate fi acuzată de fraudă electorală. Se pare că cel care a sunat la 112 este un fost angajat al instituţiei, care ar fi primit la rândul lui informaţia din partea angajaţilor primăriei.

Dacă se confirmă că buletinul de vot se află la domiciliu femeii, buletinele rămase pot fi numărate numai cu acordul Comisiei Electorale de la Biroul Electoral Judeţean, iar acest lucru va putea avea loc abia sâmbătă.

Potrivit legii electorale, buletinele de vot sunt preluate de preşedinţii comisiilor electorale care, însoţiţi de angajaţi ai MAI, le depozitează în fişete metalice sigilate din sediul fiecărei primării. Acolo ar trebui să rămână buletinele de vot până în noaptea de dinaintea alegerilor, când vor fi redirecţionate tot sub pază către secţiile de votare.  Legea electorală nu precizează însă că aceste fişete trebuie păzite în tot acest timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel