Franța, laude la adresa lui Trump: Determinare exemplară
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
trump macron
trump macron
Donald Trump a dat dovadă față de Coreea de Nord de o ''determinare'' pe care ''toți președinții americani ar fi avut-o'' dacă s-ar fi confruntat cu o situație similară, a estimat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului francez Christophe Castaner, după declarațiile controversate ale liderului de la Casa Albă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Determinarea președintelui american, așa cum a fost ea exprimată în această noapte, este în orice caz determinarea pe care toți președinții americani ar fi avut-o, deoarece ei nu pot accepta ca o parte a teritoriului lor să facă obiectul unor tiruri cu rachete balistice cu încărcătură nucleară, a afirmat Castaner după un Consiliu de miniștri.

Marcând o netă escaladare retorică, Trump a lansat marți amenințări apocaliptice împotriva Coreei de Nord din cauza ambițiilor sale militare, promițându-i foc și furie, după ce Phenianul a declarat că intenționează să tragă rachete aproape de teritoriul american Guam, situat în Oceanul Pacific.

Franța privește cu preocupare criza provocată de rachetele nucleare ale regimului nord-coreean, a mai spus Castaner, reiterând apelul Parisului, sprijinit de Consiliul de Securitate al ONU, la responsabilitate și dezescaladare.

Franța este gata să-și ofere toate bunele oficii disponibile pentru ca noi să putem găsi o soluție pașnică, a afirmat Castaner, salutând decizia unanimă a Consiliului de Securitate al ONU și contribuția SUA, a Franței, dar și pe cea a chinezilor, la adoptarea, sâmbăta trecută, a unei rezoluții care întărește sancțiunile împotriva Phenianului.

Contextul a devenit și mai tensionat începând de marți, după ce The Washington Post a publicat informații despre progresele militare ale Coreii de Nord. Această țară izolată este acum dotată cu arme nucleare cu care pot fi echipate rachete balistice, inclusiv rachete balistice intercontinentale, amenințându-și astfel vecinii, dar și continentul american, potrivit concluziilor unui raport confidențial, finalizat în iulie de către agenția americană de informații militare, DIA, concluzii citate de acest ziar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel