Urmărește emisiunea live
Trump, amendat şi ameninţat cu încarcerarea. Fostul președinte a atacat verbal martorii şi juraţii în procesul Stormy Daniels
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Donald Trump a fost sancționat marți cu o amendă de 9.000 de dolari după ce a atacat verbal martorii și jurații în timpul procesului din cazul Stormy Daniels.

În deschiderea audierii de marţi dimineaţă, în faţa lui Trump, aceeaşi instanţă l-a avertizat cu privire la posibilitatea "încarcerării" în caz de recidivă. Judecătorul a luat această decizie la trei săptămâni de la începutul procesului.

Fostul președinte republican care își dorește să obțină un nou mandat în acest an a fost astfel amendat cu o sumă de o mie de dolari pentru fiecare încălcare a interdicției impuse. Instanța a constatat nouă încălcări de acest fel.

Donald Trump "este avertizat că Tribunalul nu va tolera continuarea încălcărilor deliberate ale ordinelor sale şi că, dacă va fi necesar şi oportun, va impune o măsură de încarcerare", a spus Juan Merchan, judecătorul care conduce procesul.

Înainte de începerea procesului, judecătorul i-a impus fostului președinte să se abțină de la atacurile publice la adresa martorilor și a juraților

Trump este acuzat în acest dosar de de falsificarea unor acte contabile ale societăţii Trump Organization. Fostul președinte ar fi făcut acest lucru pentru a ascunde o plată de 130.000 de dolari pe care se presupune că i-ar fi făcut-o înaintea alegerilor prezidențiale din 2016 fostei actrițe de filme pentru adulți Stormy Daniels. Banii au fost oferiți în schimbul menținerii tăcerii cu privire la o presupusă relație pe care ar fi avut-o în 2006.

Înainte de începerea procesului, judecătorul i-a impus fostului președinte să se abțină de la atacurile publice la adresa martorilor și a juraților, un comportament pe care el îl practică cu regularitate pe platforma sa de socializare, Truth Social. Aceste atacuri au fost considerate de instanță drept posibile acțiuni de intimidare. Astfel, Trump a adresat invective violente la adresa lui Stormy Daniels şi fostului său avocat Michael Cohen, care a devenit acum unul dintre adversarii săi și un martor cheie în acest proces.

Trump este acuzat în patru dosare și a fost deja sancționat cu amenzi considerabile în două procese civile. El consideră că toate aceste acuzații sunt orchestrate politic de către democrații aflați sub conducerea actualului președinte Joe Biden. Trump se așteaptă să se confrunte din nou cu Biden în alegerile prezidențiale din noiembrie, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel