Zelenski: Ucraina va deveni membru NATO după victoria din acest război
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
foto: Biroul de presă al președintelui Volodimir Zelenski via Reuters
foto: Biroul de presă al președintelui Volodimir Zelenski via Reuters
Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a declarat că Ucraina va deveni membru NATO după victorie, în timpul unei vizite cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, la Universitatea Națională de Apărare.

"Vom fi în NATO doar după ce vom câștiga. Nu cred că vom fi acceptați în NATO în timpul războiului. Pentru unii, acesta este un risc din partea membrilor NATO, pentru alții este doar scepticism. Și, desigur, nivelul Ucrainei, care trece printr-un război la scară largă, cred că nimeni nu-l va contesta în ceea ce privește compatibilitatea cu NATO." a spus el, potrivit Interfax.

"Chestiunea NATO este o chestiune de majoritate, iar majoritatea este o chestiune politică. Pentru ca Ucraina să fie acceptată politic în Alianță, este nevoie de victorie," a spus Zelenski.

În același timp, el a subliniat că "unul dintre motivele pentru care acest război continuă este că nu am fost în Alianță înainte." "Și Rusia a lucrat foarte mult cu partenerii noștri actuali. Au avut un dialog, au făcut totul pentru ca Ucraina să nu fie acceptată nu numai în NATO, dar și în Uniunea Europeană, pentru ca pur și simplu Ucraina să nu se dezvolte. Și pentru a nu fi tăiată de la influența Federației Ruse. Prin urmare, pentru a scăpa de această influență, trebuie să-ți protejezi independența cu rezultatul 'victoriei'," a spus Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel