Festivalul Insula oferă acces gratuit pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor. Sunt câteva condiții / VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Acces gratuit pentru persoanele cu dizabilități, la Festivalul Insula 2021 / Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Acces gratuit pentru persoanele cu dizabilități, la Festivalul Insula 2021 / Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Festivalul Insula 2021. Invitați la seria DC Muzică de la interviurile DC News, Andrei Petică (manager general) și Anca Angheluță (booking manager) au dezvăluit că persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor beneficiază de acces gratuit. 

Festivalul Insula, ce se desfășoară între 4-6 iunie în Delta Siretului, oferă persoanelor cu dizabilități acces gratuit. De asemenea, un însoțitor / persoană are gratuitate. 

Andrei Petică (manager general) a precizat că persoanele cu dizabilități îi pot contacta până în ultima săptămână înainte de festival. Condiția? Un act doveditor. 

Ei ne pot contacta oricând, până cu săptămână înainte de festival. Să ne trimită un act doveditor cum că sunt într-o categorie de handicap care se regăsește în regulament. Atât ei, cât și însoțitorii beneficiază de acces gratuit și asistență din partea voluntarilor noștri, în limita disponibilității. Sub deviza: Distracție indiferent de situație.”, a spus Andrei Petică la interviurile DC News.

„Nu toată lumea oferă”

Acest „punct” din regulament se găsește, în general, la festivalurile mari, dar spune Andrei Petică, „nu este explicat și nici promovat efectiv faptul că beneficiezi de reducere sau gratuitate.”

Conform legislației, știu că ar trebui să beneficieze de acces gratuit, dar nu toată lumea oferă. Noi ne-am gândit că, până la urmă, facem acest festival pentru public, să se simtă bine, să vorbească frumos despre festival și să revină. Așa că, de ce să nu-i ajutăm și pe cei mai puțini norocoși?”, a continuat managerul general Andrei Petică.

Anca Angheluță (booking manager) a precizat apoi că „noi orice decizie luăm încercăm să ne gândim foarte mult la public. Ce ar fi mai ok, mai ușor... Să-i încurajăm.”

„Ne dorim ca Insula să nu fie un business în primul rând, ci o experiență și o trăire pentru public.”, a mai spus Andrei Petică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel