FBI: Colaborarea instituţiilor din SUA şi România, afectată de lipsa unei legi privind retenția datelor
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 12 Martie 2015, 22:22
WhatsApp
Russell Ashenden, ataşatul FBI la Bucureşti susține că lipsa unei legi de retenţie a datelor afectează capacitatea de colaborare a instituţiilor de aplicare a legii din SUA şi România. El a precizat însă că este nevoie de un echilibru între protecţia securităţii naţionale şi protejarea libertăţilor civile.

"Lipsa unei legi româneşti referitoare la retenţia datelor afectează capacitatea de colaborare instituţiilor de aplicare a legii din SUA şi România. Este important să existe un cadru legal pentru ca anchetatorii să aibă instrumentele necesare colectării informaţiilor şi dovezilor necesare pentru combaterea ameninţărilor comune, precum crima organizată, corupţia în sistemul public, infracţionalitatea cibernetică şi terorismul", a declarat Russell Ashenden, ataşatul FBI din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, citat de Mediafax.

Pe de altă parte însă, Russel Ashenden a atras atenţia că, aşa cum se întâmplă şi în SUA, legiuitorii din România "ar trebui să găsească un echilibru între protejarea securităţii naţionale şi protejarea libertăţilor civile".

Întrebat care este gradul de încredere în serviciile româneşti în urma acuzaţiilor aduse recent de un membru important al fostei Administraţii Prezidenţiale, ataşatul FBI a precizat că "parteneriatele SUA cu instituţiile de aplicare a legii şi serviciile secrete din România sunt la fel de puternice ca întotdeauna".

"Colaborările noastre sunt semnificative şi productive pentru că ne înţelegem reciproc şi dorim să ne unim forţele pentru a-i proteja pe cetăţenii pe care ii slujim de infracţionalitatea organizată transfrontalieră, de infracţiuni informative şi terorism", a transmis Russell Ashenden.

Vezi și: Alexandru Cumpănașu (AID): Vizita șefului FBI la București: SUA consolidează parteneriatul cu România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?